Četvrtak, 16. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

SUPERSPORT NL

Hajduk- Dinamo 1:1

Autor: Zadarski list

22.10.2022. 13:39
Hajduk- Dinamo 1:1
Najveći derbi hrvatskog nogometa, onaj između Hajduka i Dinama, u sklopu 14. kolo Supersport nogometne lige, završen je remijem 1:1
Prvo poluvrijeme pripalo je splitskoj momčadi. Igrači Hajduka nisu razočarali oko 30 tisuća navijača i na teren su izašli puno agresivnije i razigranije od Dinama. Dinamo je u tom prvom poluvremenu sveden na samo 1 udarac, i to je bio udarac Mislava Oršića iz daljine. Bolju igru Hajduk je realizirao u 27. minuti. Udarac iz kuta izveo je Filip Krovinović, loptu je malo skrenuo Dario Melnjak, a praktički praznu mrežu zatresao je splitski miljenik Marko Livaja. Poljud je tada praktički eksplodirao. Hajduk nakon tog pogotka nije stao, nego je nastavio sa šansama. Najveću šansu imali su u 41. minuti kada je Josip Vuković iz blizine pogodio direktno u vratara Dinama Dominika Livakovića.
U drugo poluvrijeme bolje je krenuo Dinamo i u 55. minuti stvorena je najbolja njihova šansa, no Karlo Sentić je obranio pokušaj Mislava Oršića. U 59. minuti napravljene su prve promjene u momčadima, po dvije u obje ekipe. Tri minute nakon utakmica je prekinuta na kratko, zbog bakljade Torcide. Stvorio se velik oblak dima, no niti jedna bakljda nije bačena na teren. U 68. minuti Petkovića ruši Awaziem u Hajdukovom 16-ercu i nakon provjere VAR-a, sudac Igor Pajač dosudio je kazneni udarac za Dinamo. Awaziem je za ovaj prekršaj dobio žuti karton, a pomoćnni trener Hajduka Goran Karoglan je zbog prigovora zaradio crveni karton. Kazneni udarac realizirao je Bruno Petković i poravnao rezultat na 1:1.
Posljednjih 20 minuta razina igre je pala i može se reći kako su navijačima na tribinama bile  najzanimljivije izmjene kako bi mogli zviždati gostujućim igračima.
U drugom poluvremenu Hajduk prema protivničkom golu nije uputio niti jedan udarac.
Najveće uzbuđenje pred sam kraj utakmice dogodilo se pred golom Hajduka, kada je Petar Bočkaj pucao preko gola.
Ovim remijem, Dinamo ostaje na 8 bodova prednosti pred drugoplasiranim Hajdukom.