Utorak, 14. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

Zadrani u Europi

Gurlica i Livaković jedini s nova tri boda

Autor: Alen Plahinek

12.12.2023. 13:37
Gurlica i Livaković jedini s nova tri boda

Foto: Fenerbahce S.K./Facebook



Značajnije uloge u svojim momčadima diljem Starog kontinenta imali su zadarski nogometaši, iako su se pobjede,cijedile na kapaljku. Samo su Jakov Gurlica u slovenskom Bravu i Dominik Livaković u turskom Fenerbahčeu vikend zatvorili s nova tri boda.


Sve bolji Gurlica započeo je golijadu svojeg Brava na domaćem terenu protiv Rogaške za koju nastupa Vice Baždarić. U ovom slovensko-zadarskom gosti su poraženi 3:2. Mreže su mirovale do 44. minute kada Gurlica zabija svoj prvi pogodak u dresu momčadi iz Ljubljane. Iako su gosti preokrenuli na 2:1 do 70. minute, domaćini su u 84. i 89. zabili za nove, vrlo važne bodove u borbi za vrh ljestvice. Bravo je trenutačno četvrti, dok je Rogaška posljednja. Fenerbahče s Livakovićem na vratima »skinuo je skalp« Bešiktašu na njihovom stadionu. Bila je to prva pobjeda Fenerbahčea na Tüpras stadionu nakon deset godina i to velikih 3:1. Veliki junaci bili su Edin Džeko i Dušan Tadić koji su praktički donijeli pobjedu, a Szymanski je u posljednjim trenucima samo potvrdio. Livaković je gotovo tijekom cijele utakmice bio besposlen, upravo zbog dominacije njegove momčadi na terenu.


Luka Modrić odigrao je 70 minuta u remiju Real Madrida u gostimakod Real Betisa, a uz to bio je i kapetan »Kraljeva«. Ivan Santini je dobio sedam minuta u remiju Züricha na domaćem terenu protiv Luzerna. Renato Pantalon s klupe je pogledao cijeli susret Rio Avea i Arouce (2:2), dok Stipe Perice nije bio u sastavu Standard Liegea.




Jako dobar nastup imao je i Lovre Knežević u bugarskom Etaru. Knežević je bio strijelac u porazu na domaćem terenu od Botev Plovdiva 4:2 u Bugarskom kupu. Knežević je ušao na poluvremenu, a mrežu je zatresao u 86. minuti pri rezultatu 2:0 za goste.


Karlu Butiću i FeralpiSalu ne ide pa ne ide. Posljednja momčad Serije B poražena je od Ternana, također momčadi s dna lige. Završilo je 2:1, a Butić je odigrao 84 minute. Prilično iznenađujući poraz upisali su Frane Čirjak i Novi Pazar u gostima u Beogradu kod IMT-a. Bilo je 1:0 za Beograđane,a Čirjak je na terenu proveo četiri minute. Veliki kiks imali su Ivan Prtajin i Wehen u 2. Bundesligi, gdje su na svojem terenu poraženi od Braunschweiga s 3:1. Braunschweig je pretposljednja momčad lige i ovaj poraz Wehen je zasigurno mnogo koštao. Frane Ikić u uzbekistanskom Buxorou upisao je svih 90 minuta u novom porazu svoje momčadi.