Petak, 3. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

BICIKLIZAM

Giro d'Italia: Pobjeda Ackermanna, pad vodećih

Autor: Hina

17.05.2023. 18:56
Giro d'Italia: Pobjeda Ackermanna, pad vodećih

Foto: Reuters



Njemački biciklist Pascal Ackermann, član UAE Team Emirates momčadi, pobjednik je 11. etape biciklističke utrke Giro d’Italia koja se vozila od Camaiorea do Tortone u duljini od 219 kilometara. Etapa je odlučena u završnom finišu gdje je najviše snage sačuvao Ackermann koji je time ostvario 39. etapnu pobjedu u karijeri, kao i treću na utrci po Italiji. Naime, na Giru je 29-godišnji Ackermann dva puta slavio tijekom 2019. godine.


Najveća zanimljivost etape u srijedu je bio pad brojnih biciklista na mokroj i klizavoj cesti, 70-ak kilometara prije cilja. U padu su tako sudjelovali i do ove etape trojica najboljih u ukupnom redoslijedu, Britanac Geraint Thomas, Slovenac Primož Roglič te još jedan Britanac, Tao Geoghegan Hart. I dok su prva dvojica nastavila utrku i na kraju ostvarila isto vrijeme kao i pobjednik, Geoghegan Hart je izvukao deblji kraj te je morao odustati od daljnje utrke.


Inače, uoči etape čak su osmorica biciklista morala okončati s nastupima zbog infekcije koronavirusom. U četvrtak se vozi 12. etapa od Braja do Rivolija (179 kilometara).