Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Propisi su propisi

FIFA nakon Indonezije oduzela i jednoj južnoameričkoj državi domaćinstvo SP-a mlađih uzrasta

Autor: Hina

04.04.2023. 07:27
FIFA nakon Indonezije oduzela i jednoj južnoameričkoj državi domaćinstvo SP-a mlađih uzrasta

Foto: Foto REUTERS

Peruanski savez je primio na znanje FIFA-ino priopćenje, braneći se da je Peru nedavno bio pogođen katastrofalnim nepogodama



ZUERICH  Peru je postao druga zemlja u posljednjih nekoliko tjedana kojoj je oduzeto pravo domaćina FIFA turnira, nakon što je vladajuće nogometno tijelo u ponedjeljak reklo da južnoamerička nacija nije ispunila infrastrukturne obveze uoči Svjetskog prvenstva za igrače do 17 godina.


FIFA je izjavilaa da se U-17 turnir još uvijek održava od 10. studenog do 2. prosinca ove godine dodajući da će njezino Vijeće odrediti novog domaćina.


“Ovaj potez je napravljen s obzirom na nemogućnost zemlje domaćina da ispuni svoje obveze u pogledu dovršetka infrastrukture potrebne za održavanje turnira”, stoji u priopćenju FIFA-e.”Unatoč vrlo pozitivnom radnom odnosu između FIFA-e i Peruanskog nogometnog saveza (FPF), utvrđeno je da sada nema dovoljno vremena da se osigura potrebno ulaganje i dovrši potreban posao s peruanskom vladom prije datuma početka turnira”.




Peruanski savez je primio na znanje FIFA-ino priopćenje, braneći se da je Peru nedavno bio pogođen katastrofalnim nepogodama.


“Odluka se temelji na kašnjenju u početku izvođenja radova na sportskoj infrastrukturi… uz nedavne vremenske nepogode u Peruu koje su prouzročile štetu i pogodile mnoge obitelji”, stoji u priopćenju FPF-a.


Sjevernu regiju Perua pogodile su bujice kiše prošlog mjeseca usred ciklona Yaku, što je dovelo do toga da su domovi i automobili ostali zatrpani blatom, a usmrćeno je najmanje šest osoba.


Peruanski savez je dodao da su s FIFA-om radili na “operativnoj organizaciji” događaja, dok se vlada Perua usredotočila na ulaganja u infrastrukturu javnih dvorana.


“Unatoč spremnosti državnih tijela da ispune obveze koje je kao država preuzela pred FIFA-om, njezina provedbena jedinica nije uspjela ispoštovati procese u zadanim rokovima”, priopćio je FPF.


Prošlog mjeseca Indoneziji su oduzeta prava domaćina Svjetskog prvenstva za igrače do 20 godina, nakon negodovanja nekih političara u većinski muslimanskoj zemlji zbog sudjelovanja Izraela.


Oba su turnira prvotno trebala biti održana 2021., ali su pomaknuta za 2023. godinu zbog pandemije COVID-19.