Četvrtak, 16. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Europsko prvenstvo

Fenomenalna Hrvatska demolirala Španjolce na otvaranju

Autor: Alen Plahinek

12.01.2024. 22:02
Fenomenalna Hrvatska demolirala Španjolce na otvaranju

Foto: Pixsell



DA, DA, DA, DA! Škola rukometa usred Mannheima u režiji hrvatske reprezentacije! Pomeli su hrvatski rukometaši s terena Furiju s ogromnih 39:29 i upisali iznimno važna dva boda u prvoj fazi Europskog prvenstva u Njemačkoj. Gotovo svih 60 minuta Hrvati su pokazali svu svoju rukometnu čaroliju i odradili perfektan posao. Letjeli su hrvatski reprezentativci pred gotovo osam tisuća hrvatskih navijača u praktički domaćinskoj atmosferi u SAP Areni.


Kakvo bombastično otvaranje! Krenuli smo s fantastičnom 6-0 obranom koja je u prvih šest minuta “pojela” i “ispljunula” Španjolsku. Paralelno sa sjajnom obranom, napad je bio još sjajniji.  Zvonimir Srna radio je što je htio zbunjenoj španjolskoj obrani. Već nakon šest minuta Jordi Ribera morao je pozvati minutu odmora kako bi probao “resetirati” svoje igrače. Uspjeli su se malo oporaviti Španjolci od početnog “knockdowna”, međutim u 12. minuti stigao je još jedan “kroše” u režiji tri vezana pogotka.


U 13. minuti Ribera je pod hitno je zvao drugu minutu odmora, međutim nije previše pomoglo jer su Hrvati ubrzo otišli do velikih šest pogodaka prednosti (12:6). Odlučio je Goran Perkovac uzeti minutu odmora u 17. minuti kako bi malo smirio svoje igrače, reorganizirao igru te dogovorio što, gdje i kako u nastavku prvog dijela. Uslijedila je do kraja poluvremena igra gol za gol, a šest sekundi do kraja savršeni Tin Lučin je projektilom s gotovo deset metara donio četiri razlike na poluvremenu (18:14).




Još jači ritam udarili su hrvatski rukometaši početkom drugog dijela i otvorili ga s četiri vezana pogotka te otišli na gotovo nestvarnih osam golova prednosti (22:14).  Primoralo je to Riberu na treći time-out kako bi probao spasiti ono što se spasiti može. Uveli su Španjolci “reda” sredinom drugog dijela u svoju igru i uspjeli držati gol za gol, međutim u 47. minuti krenula je nova serija, 3:0, i Hrvati su prvi puta otišli na sada stvarno nestvarnih deset pogodaka prednosti. Držali smo tih plus deset utakmice.


Na kraju susreta u igru je ušao i Zadranin Luka Lovre Klarica koji je zabio tri pogotka iz tri udarca u ovoj veličanstvenoj predstavi. Ivan Martinović je zabio osam pogodaka, a perfektan je bio Mario Šoštarić na desnom krilu te je susret završio s osam od osam. Veliki obol donio je i Matej Mandić na vratima s pet obrana.