Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Pozdravili novu odluku

FA se žalio na "nedovoljnu kaznu" engleskom treneru zbog rasizma, sada mu je potvrđena nova kazna

Autor: Hina

19.04.2023. 19:42
FA se žalio na

Foto: Foto REUTERS

Sada već bivši menadžer Crawley Towna u siječnju je suspendiran na 17 mjeseci zbog "diskriminirajućeg jezika" i "rasističkih šala" prema svojim igračima. Međutim, FA se žalio na odluku kazavši kako je kazna nedovoljna



Engleski nogometni trener John Yems (63) suspendiran je na tri godine zbog diskriminacije i rasizma, objavio je Engleski nogometni savez (FA).


Sada već bivši menadžer Crawley Towna u siječnju je suspendiran na 17 mjeseci zbog “diskriminirajućeg jezika” i “rasističkih šala” prema svojim igračima.


Međutim, FA se žalio na odluku kazavši kako je kazna nedovoljna. U novom postupku, Neovisno žalbeno vijeće je suspendiralo Yemsa iz svih aktivnosti vezanih uz nogomet do siječnja 2026.




“Pozdravljamo presudu neovisnog odbora za žalbe da se John Yems suspendira iz svih aktivnosti vezanih uz nogomet do siječnja 2026. Ovo je najduža zabrana ikad izrečena sudioniku engleskog nogometa zbog diskriminacije,” poručili su iz FA-a.


“Ovo je bio duboko uznemirujući slučaj za uključene žrtve i nadamo se da će ishod ove žalbe pomoći da se donese neki zaključak. Također, se nadamo da će ovo potaknuti svakoga tko je doživio ili svjedočio diskriminaciji u nogometu da to i prijavi,” dodaje se.


Engleski mediji navode kako je Yems optužen da je u svojim komentarima spominjao etničko podrijetlo, boju kože, rasu, nacionalnost, vjeru, uvjerenje ili spol između 2019. i 2022. godine, a navode primjere kako je tamnupute igrače nazivao ‘Zulu ratnicima’, a muslimanske igrače ‘teroristima’.


Brojni igrači Crawley Towna, koji nastupa u četvrtom razredu engleskog nogometa, podnijeli su pritužbe na Yemsa Udruženju profesionalnih nogometaša, što je i dovelo do istrage i njegove suspenzije nakon čega je dobio otkaz u klubu.