Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Giro d'Italia

Dvostruki svjetski prvak u kronometru mora odustati od Gira, pozitivan je na koronu i ima blage simptome gripe

Autor: Hina

13.05.2023. 12:12
Dvostruki svjetski prvak u kronometru mora odustati od Gira, pozitivan je na koronu i ima blage simptome gripe

Foto: Filippo Ganna/Foto REUTERS

Ganna je četvrti vozač koji je morao napustiti "Giro" zbog pozitivnog nalaza na COVID-19



TERNI Talijanski biciklist Filippo Ganna, dvostruki svjetski prvak u vožnji na kronometar, morao jeodustati od daljnjeg nastupa na ovogodišnjem “Giru d’Italia” zbpg pozitivnog nalaza na virus COVID-19, objavila je njegova momčad INEOS Grenadiers uoči osme etape.


“Nažalost, Filippo Ganna neće startati u današnju etapu nakon pozitivnog testa na COVID-19. Ima blage simptome gripe”, objavili su iz INEOS-a.


Ganna je tijekom prvog tjedna “Gira” bio od velike pomoći dvojici kapetana svoje momčadi, pobjedniku “Tour de Francea” iz 2018. Geraintu Thomasu i pobjedniku “Gira” iz 2020. Taou Geogheganu Hartu vraćajući ih u sigurnost pelotona nakon mehaničkih problema.




Inače, Ganna je četvrti vozač koji je morao napustiti “Giro” zbog pozitivnog nalaza na COVID-19 i to iz četvrte različite momčadi, ranije su iz istog razloga utrku napuštali Francuz Clement Russo (Arkea-Samsic) u četvrak te Talijani Nicola Conci (Alpecin-Deceuninck) i Giovanni Aleotti (BORA-Hansgrohe) u petak pa raste zabrinutost kako bi testiranje na COVID-19 moglo uvelike utjecati na konačni ishod utrke.