Petak, 3. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Jure Jerbić

Dugogodišnji kapetan nogometaša Zadra napustio klub sa Stanova

Autor: Andrija Dešpoja

20.07.2023. 21:50
Dugogodišnji kapetan nogometaša Zadra napustio klub sa Stanova

Foto: HNK Zadar



Na prvom ovosezonskom okupljanju momčadi HNK Zadar na Stanovima nije bilo dugogodišnjeg kapetana Jure Jerbića. Trideset i trogodišnji zadarski stoper s petnaestogodišnjim iskustvom igranja u matičnom Zadru i s jednom polusezonom u vinkovačkoj Cibaliji te kratkom epizodom u makedonskoj Škendiji, tiho se oprostio od plavo-bijelog dresa. Vrata na Stanovima ostala su mu otvorena, obostrana ljubav kapetana i klupske uprave nikad nije dovedena u pitanje.


Jerbić će ostati i djelovati u HNK Zadar i izvan travnjaka, a to je bila jedna od tema o kojoj su razgovarali kapetan i predstavnici Zadra. No, nakon 370 odigranih utakmica za Zadar, Jerbić će karijeru nastaviti i zaključiti u nešto laganijem tempu – u dresu nekog od županijskih nogometnih ligaša. Najvjerojatnije je riječ o Novalji.


– Još pregovaramo, nije baš sigurno da idem u Novalju, ali svakako sam odlučio krenuti drugim putem – kaže Jerbić koji je i objasnio razloge ove odluke.




– Došlo je do zasićenja, osjećam da mi nedostaje prava motivacija. Nisam pravi u glavi, odnosno nisam na sto posto, a takav ne želim biti dio momčadi. Uzvratna utakmica protiv Karlovca 1919 bila mi je zadnja u dresu Zadra.


Teška odluka


Jerbić je 2008. godine protiv splitskog Hajduka odigrao prvu službenu utakmicu za Zadar. Bilo je to odmah nakon tragičnog stradanja Hrvoja Ćustića na stadionu u Stanovima. Jerbića će se pamtiti kao tihog vođu i nenametljivog ratnika u oba šesnaesterca. Najteže je bilo 2016. kada je NK Zadar potonuo na dno i kada su plavo-bijeli brod napustile čak i rezerve rezervi, Jerbić je i tada ostao i nosio kapetansku traku.


– Gotovo punih 15 sezona odigrao sam na Stanovima. Prošao sam zaista sve. Odigrao sam sedam prvoligaških sezona za Zadar, nastupao u Županijskoj ligi, a na kraju i u Trećoj HNL. U Zadru sam od svoje sedme godine – prisjeća se Jerbić daleke 1997. kada je pokucao na vrata omladinske škole nogometa.


Vrata su se tada trajno otvorila za drugog najboljeg igrača po broju službenih utakmica odigranih za Zadar. Jerbić je svoju priču zaokružio na 370 utakmica, bolji je samo apsolutni rekorder Zadra i HNL-a Jakov Surać s 443 utakmice u dresu NK Zadra i ukupno 514 u HNL-u.


– Teško mi je. Dugo sam razmišljao što učiniti, jer nije bilo lako donijeti odluku. Osjećam se pomalo prazan, navikao sam svakodnevno dolaziti na Stanove koji su mi dugo bili drugi dom. Tako se sada osjećam, no nadam se kako će s vremenom postati lakše – zaključuje Jerbić.