Utorak, 14. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

1. HRL-jug

Dragovoljcu proljetna premijera

Autor: Alen Plahinek

02.03.2024. 10:26
Dragovoljcu proljetna premijera

Foto: NK Dragovoljac



Malo manje od mjeseca tereni, ali i momčadi županijskih nogometnih klubova dočekali su čekali povratak na ligašku scenu. Nakon što su odrađena prva dva kola Županijskog kupa počela je utrka za bodove u Prvoj ŽNL. Proljetnu sezonu otvorili su sinoć Dragovoljac i Zlatna luka utakmicom u Poličniku. Golom Tonija Letine domaćini su slavili 1:0.


Danas u 15:30 sati na teren izlaze Dalmatinac iz Crnog, koji na svojem igralištu dočekuju Škabrnju ‘91, koju vodi novi trener Josip Butić. Najbolja momčad jesenskog dijela prvenstva, privlački Sabunjar, u povratničkom kolu imat će zadatak »kodnog naziva« Velebit iz Benkovca. Prvi pratitelj Sabunjara, Bibinje, na svojem terenu očekuje Abecedu sporta. Bibinjci su zimus ostali bez prvog »topnika« Nina Jurjevića-Adžića, stoga će biti zanimljivo vidjeti kako će nadomjestiti taj gubitak. Derbi kola pripast će Hajduku iz Pridrage i Galovcu. Četvrta momčad na tablici, Galovac, odlazi u goste petoj momčadi, Hajduku. Momčad iz Pridrage izrazito je dominantna na svojem terenu ove sezone, upisavši pet pobjeda u šest domaćin susreta, no s druge strane Galovčani za poraz ne znaju još od 28. listopada prošle godine. Posljednjeplasirani Zemunik domaćin će biti Zlatnoj luci, dok pretposljednja Polača ide na jako teško gostovanje u Pakoštane. Sve utakmice, osim današnje, igraju se sutra s početkom od 15:30 sati.


DRAGOVOLJAC       1




ZLATNA LUKA       0


POLIČNIK – Igralište Dragovoljca. Sudac: Josip Anić. Pomoćnici: Čulina, Žilić. Strijelac: 1:0 Letina (83’).


DRAGOVOLJAC: Kovačević, Barić (od 60’ Šušić), Prtenjača, Surać, Jović, Bašić, Vujević, Lerga, Alić (od 87’ Ružić), Letina Modrić. Trener: Elvis Katuša.


ZLATNA LUKA: Keser, L. M. Labus, Martinović, I. V. Marić (od 80’ Josić), Orlović, Kevrić (od 65’ Lončar), Jakušić, Čanković, B. Labus, Sudinja (od 47’ Torbarina), Miočić. Trener: Šime Ivković.