Srijeda, 15. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Uvod u travnatu sezonu

Donna Vekić ostala bez naslova u Berlinu

Autor: Alen Plahinek

25.06.2023. 19:02
Donna Vekić ostala bez naslova u Berlinu

Foto: Getty Images



Tako blizu, a tako daleko od prvog trofeja ove sezone bila je Donna Vekić. Najbolja hrvatska tenisačica nije uspjela okruniti fantastičan tjedan naslovom u Berlinu. U finalu od nje je bolja bila dvostruka pobjednica Wimbledona Petra Kvitova sa 6:2 i 7:6. Kvitova sada ima 12 pobjeda u posljednjih 13 mečeva na travi , što je uistinu impresivan podatak.


Dobro je izgledala Donna od samog početka, nije dopustila da se Kvitova “razmaše”, čak je došla i do break lopte na 2:2 u prvom setu, no nakon toga uslijedio je raspad sistema do kraja seta. U drugom je setu Donna prva napravila break i čuvala ga gotovo do kraja seta, kada je na 5:4 servirala za set, no Čehinja je uspjela “otrgnuti” set iz Donninih ruku i u konačnici ga odvesti u tie-break. U 13. igri Donna je ponovno bila bolja, ovoga puta došla i do set lopte, no izgleda da nije bilo suđeno da Donna danas uzme svoj prvi naslov ove sezone.



Sjajan početak travnate sezone




Unatoč porazu u finalu, Donna iz Berlina treba ići vrlo uzdignute glave. Porazila je čak dvije igračice iz top10 elite, Rybakinu, prošlosezonsku pobjednicu Wimbledona i Sakkari, redovno nezgodnu Grkinju na svim podlogama, u polufinalu, no treća iz top10 ipak je bila preveliki zalogaj. Ono što će zasigurno ostati u pamćenju je odgođeni meč četvrtfinala zbog lošeg vremena u petak, na subotu ujutro, a zatim je u subotu poslijepodne već ponovno igrala u polufinalu te danas u finalu. Za tugu, žal, ali i za oporavak nema vremena jer Donna već sutra izlazi na teren u Bad Homborgu, a protivnica joj je Emma Navarro.