Srijeda, 15. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Počela Superliga stolnotenisača

Donat na premijeri u Splitu izgubio dalmatinski derbi

Autor: Šime Ćurko

03.10.2023. 11:42
Donat na premijeri u Splitu izgubio dalmatinski derbi

Foto: Mate Komina



U prvom kolu Superlige stolnotenisači Donata nakon neizvjesnog dvoboja izgubili su u Splitu u dalmatinskom derbiju. domaćini su slavili 3:2. Split je ostao u istom sastavu kao i lani, kada je na ljestvici završio ispred Zadrana, a Donat se pojačao s Davorinom Pongracom, ali je i ostao bez Antonija Goje.


Nakon puno drame domaća momčad je na kraju bila zadovoljnija s obzirom na to da je upisala dva boda. Glavnu rolu odigrao je raspoloženi Ivan Zeljko i to protiv igrača iz bivšeg kluba. Slavio je u oba svoja meča, a na sve to se pridodao i Vedran Bakač, koji je igrao na ‘trici’ i bez većih problema neutralizirao ‘materijal’ Pongraca.


Splićani su namjerno ciljali taj meč i pokazalo se kao pun pogodak. Pogotovo jer su već ranije igrali međusobno i Bakač nije imao problema s nezgodnim stilom igre Pongraca. Zadrani su poveli, nakon što je Tomislav Zubčić s 3:2 svladao Dominka Zeljka. No, tu je slijedi niz domaćih, prvo je Ivan Zeljko s 3:1 pobijedio Daniela Mijatovića, a potom je Bakač s 3:0 nadigrao Pongraca.




Goste je u igru vratio Mijatović, nakon što je s 3:0 slavio nad D. Zeljkom. No, za radost domaćina pobrinuo se I. Zeljko, koji je s 3:1 nadigrao Zubčića, prvog zadarskog igrača, i potvrdio pobjedu.


– Možemo biti ohrabreni činjenicom da nismo pružili lošu igru i da imamo još dosta prostora za napredak u segmentima koji nisu na najboljoj razini. Ide dalje, duga je sezona pred nama – kaže Davor Karlović, trener Zadrana.


Ostali rezultati 1. kola: Marathon – STK Zagreb 2:3, Pula – GSTK Zagreb 0:3, Požega – Vodovod Osijek 1:3, Velika Gorica – Starr 0:3.