Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Tenis

Đoković uvjerljivo stigao do četvrtfinala Roland Garrosa, Hačanov osvetio sunarodnjaka

Autor: Hina

04.06.2023. 17:27
Đoković uvjerljivo stigao do četvrtfinala Roland Garrosa, Hačanov osvetio sunarodnjaka

Foto: Foto REUTERS

U četvrtfinalu će Đoković igrati protiv ruskog tenisača Karen Hačanova koji je „osvetio“ sunarodnjaka Rubljova te je pobijedio Talijana Lorenza Sonega



PARIZ Srpski tenisač Novak Đoković lako se plasirao u četvrtfinale Roland Garrosa nakon 6-3, 6-2, 6-2 pobjede protiv Peruanca Juana Pabla Varillasa.


Sva tri meča na ovogodišnjem Roland Garrosu Varillas je dobio u pet setova, a dva puta je spašavao 0-2 u setovima. Protiv trećeg nositelja Peruanac ipak nije imao šanse te je od početka do kraja tek skupljao gemove.


U četvrtfinalu će Đoković igrati protiv ruskog tenisača Karen Hačanova koji je „osvetio“ sunarodnjaka Rubljova te je pobijedio Talijana Lorenza Sonega 1-6, 6-4, 7-6(7), 6-1. Kolo ranije Sonego je iznenađujuće s turnira izbacio Rubljova.




Nije bio daleko talijanski tenisač od novog velikog rezultata, a ključnim se pokazao tie-break trećeg seta u kojem je nekoliko prilika propustio i Sonego. No, kada je ostao kratak u tom dijelu igre posve se predao u četvrtom setu u kojem je osvojio samo jedan gem.


Prva četvrtfinalistica je ruska tenisačica, 31-godišnja Anastasija Pavljučenkova koja je pobijedila Elise Mertens iz Belgije 3-6, 7-6(3), 6-3. Mertens je vodila 6-3, 3-1, ali je u tom trenutku Pavljučenkova počela pogađati iz svih pozicija, a ohrabrila se u igri pogotovo nakon osvojenog tie-breaka drugog seta.


Dalje je prošla i Čehinja Karolina Muchova nakon 6-4, 6-3 protiv Ruskinje Eline Avanesjan.