Četvrtak, 2. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Jedinstvena kadetska liga

Diadora protiv Mrava u desetom kolu upisala peti poraz

Autor: Paulo Sarić

21.03.2023. 18:45
Diadora protiv Mrava u desetom kolu upisala peti poraz

Foto: Andrej Jančijev/KK Zadar



Mladi košarkaši Diadore u nedjelju su u susretu desetog kola Jedinstvene kadetske lige poraženi na gostovanju kod KA Mrav rezultatom 87:78. Zadrani su bolje otvorili susret te su zahvaljujući vezi Ivanković-Madunić u drugu dionicu donijeli zalihu od šest poena (28:22), no nastavak prvog poluvremena je protekao u znaku domaćih košarkaša koji su podigli intenzitet u obrani i učas stigli do preokreta. Razigrao se Marin Gerovac, a ruke mu je dao Stipe Obradović, pa je semafor pri odlasku na veliki odmor pokazivao plus pet za zagrebački sastav (45:40).


Otišli su »Mravi« sredinom treće četvrtine i na dvoznamenkastu prednost, no mladići Tonija Vidaića nisu dozvolili da se pitanje pobjednika tako lako riješi te su u početnim minutama posljednje dionice nakon serije 1:7 prišli na otvorenih 66:62, no Šimun i Marin Gerovac ubrzo su dvjema tricama vratili svoju momčad natrag u dvoznamenkaste vode, nakon čega više nije bilo povratka za Zadrane.


Domaćine je s 20 poena, sedam skokova i pet asistencija predvodio Marin Gerovac, dok je najefikasniji u redovima Diadore bio Ante Madunić s 25 koševa i 12 uhvaćenih lopti. Viadićevi đaci u idućem kolu u nedjelju dočekuju Cedevitu Junior, dok će kadeti Zadra u subotu gostovati kod Cibone.




KA MRAV                     87


DIADORA                     78


(22:28, 23:12, 20:17, 22:21)