Utorak, 30. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

ATP Finale

Danilu Medvjedevu "ruski derbi" u Torinu, bliski prijatelji priuštili navijačima sjajan meč s puno nadigravanja

Autor: Hina

14.11.2023. 09:32
Danilu Medvjedevu

Foto: Daniil Medvjedev/Foto REUTERS

U prvom susretu iz ove skupine njemački tenisač Alexander Zverev pobijedio je Španjolca Carlosa Alcaraza



TORINO U susretu prvog kola Crvene skupine ATP Finala u Torinu Rus Daniil Medvedev je pobijedio sunarodnjaka Andreja Rubljova sa 6-4, 6-2.


Bliski prijatelji priuštili su publici u Torinu sjajan meč s puno nadigravanja. Bio je to njihov deveti međusobni susret i sedma pobjeda trećeg tenisača svijeta pri čemu treća ove godine.


Ključni trenutak prvog seta bio je sedmi gem u kojem je Medvedev napravio break. Rubljov se odmah mogao vratiti, u idućem gemu je imao tri break lopte ali ih nije iskoristio. Novu priliku peti tenisač svijeta imao je u desetoj igri kada je propustio čak četiri break lopte pri čemu dvije vezane.




Medvedev je već na samom staru drugog seta napravio novi break, a potom je kod 3-1 još jednom oduzeo servis suparniku i mirno priveo meč kraju.


U prvom susretu iz ove skupine njemački tenisač Alexander Zverev pobijedio je Španjolca Carlosa Alcaraza 6-7 (3), 6-3, 6-4.


Preokretom je Nijemac svladao drugog tenisača na svijetu i došao do 4-3 prednosti u međusobnim susretima.


Zverev je meč otvorio uz prednost 3-1 koju je u nastavku prve dionice prokockao, a Alcaraz je potom dobio tie-break prvog seta. I u drugom setu opet je bolje počeo Zverev. Poveo je 3-0, ali tada nije ispustio prednost.


U trećem setu je ključni break napravio kod 2-2 i priveo meč kraju u svoju korist. Kod 4-5 Alcaraz je imao jednu break loptu za 5-5, ali je Nijemac tada nanizao odlična tri prva servisa.


U nedjelju su u Zelenoj skupini prve pobjede ostvarili Talijan Jannik Sinner, protiv Stefanosa Tsitsipasa te Srbin Novak Đokovića protiv danca Holgera Runea.


Utorak donosi susret 2. kola Zelene skupine, a sastaju se Tsitsipas – Rune, te Đoković i Sinner.