Srijeda, 15. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

hnk zadar

Danas od 20 sati uzvratna utakmica kvalifikacija za Drugu NL

Autor: Alen Plahinek

17.06.2023. 15:58
Danas od 20 sati uzvratna utakmica kvalifikacija za Drugu NL

Foto: Mate Komina



Večeras od 20 sati nogometaši Zadra igraju uzvratnu utakmicu (prijenos je na MaxSportu 1) u gostima kod Karlovca u borbi za plasman u treći rang natjecanja, koji se službeno zove Druga liga. U prvom dvoboju odigranom u nedjelju na Stanovima Karlovčani su pobijedili 2:1 i tako uoči uzvrata imaju prednost koja im donosi status favorita. S druge strane, Zadrani, unatoč porazu na domaćem terenu, ne gube nadu.


– Igrači su dobro raspoloženi, svi smo svjesni kako još ništa nije gotovo. Imat ćemo teških 90 minuta u Karlovcu, ali do svih lijepih stvari u životu, dolazi se na teži način. Morat ćemo odigrati najbolju utakmicu do sada ako želimo ostvariti uspjeh protiv momčadi kakva je Karlovac, a u nekim trenucima mora te malo i poslužiti sreća.





No, mi vjerujemo. Imamo kvalitetu, a prva je utakmica pokazala kako nema favorita. Kako su oni dobili na Stanovima, možemo i mi pobijediti u Karlovcu – poručio je Dragan Blatnjak, trener Zadrana i zaključio:


– Rekao sam igračima na sastanku da postoje samo dvije stvari koje u Karlovcu možemo napraviti: odustati ili boriti se. Ja nikad nisam odustao, a vjerujem kako nema igrača u momčadi koji razmišlja suprotno. Nije gotovo do kad nije gotovo.


Igor Pamić, trener Karlovca, nakon prve utakmice izjavio je kako je »zadovoljan rezultatom, ali ne i igrom svoje momčadi«.



– Vidjet ćemo kako će se Zadar s nama nositi u Karlovcu. Zadrani ipak moraju dobiti dva razlike, a to nam još nitko nije napravio u Karlovcu – kazao je Pamić, čija je momčad u ovoj sezoni na domaćem terenu izgubila samo jednom, a ukupno su primili tri pogotka u 17 utakmica.


Nevjerojatnih 805 minuta Karlovčani ne znaju za gol u svojoj mreži te su trenutačno na 13 utakmica bez poraza. Brojke su to koje Zadranima nikako ne idu na ruku. No, postoji i nešto što se zove – zakon velikih brojki!