ponedjeljak, 22. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Međunarodni nogometni turnir za djecu

Dalmatinko Cup ove godine u Zadarskoj županiji

Autor: Portal ZL

02.04.2024. 13:19
Dalmatinko Cup ove godine u Zadarskoj županiji


Dalmatinko Cup, međunarodni nogometni turnir za dječake i djevojčice uzrasta od 8 do 14 godina, održat će se u Zadru i zadarskoj županiji, od 30.05 do 02.06.


 


Deveto izdanje, u Zadru će okupiti neka od impresivnih imena europskih i svjetski priznatih nogometnih klubova, sudionika Uefinih natjecanja Champion league, Europa lige i Konferencijske lige, Liga petice kao i niz drugih klubova koji će sudjelovati sa svojim mlađim selekcijama i akademijama na turniru, a koji dolaze iz 22 zemlje i sa 3 kontinenta.
 


Fenerbahce, Shakthar Donetsk, Sunderland, Inter Milan, Monza,Sunderland, Fortuna Dusseldorf, Heidenheim, TSV Grunwald, Zaglebie Zagrzje, Slask Wroclaw, Gornik, Astana, Bunyodkor, Genk, Antwerpen, Beerchot, Timisoara, Dumbravita, Ferencvaros, MTK, Aktobe, Sarajevo, Radomlje, Olimpija, Celje, Domžale,Radomlje, Koper, Brinje Grosuplje, Vojvodina,Hajduk, Dinamo, Lokomotiva, Istra, Rijeka, Prishtina, neka su od imena 220 kluba među kojima su uz ostale iz Hrvatske, i klubovi iz Zadra i zadarske županije.


dalmatinko cup 2024


Sve utakmice odigravat će se na ukupno 9 nogometnih terena diljem zadarske županije. Ova impozantna lista natjecatelja sa stručnim stožerima broji oko 3500 sudionika.


O kvaliteti i značaju projekta najbolje govori činjenica da su svoje mjesto za izdanje 2025. godine najavili veliki Bayern Munchen, Bayer Leverkusen, Leipzig, Red Bull Salzburg te po jedna momčad iz Australije, te MLS-a.


Dalmatinko Cup, jedan od najvećih turnira u Europi, donosi veliki doprinos razvoju lokalne i nacionalne nogometne zajednice zbog mnogobrojnih vrhunskih klubova, djelatnika iz struke, trenera i skauta koji prisustvuju na turniru.


Projekt je ujedno pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta, Grada Zadra, Turističke zajednice grada Zadra, Turističke zajednice Zadarske županije te je od iznimnog značaja za turistički sektor Zadra i zadarske županije, ali i Hrvatske budući da sudionike prati i veliki broj roditelja i članova obitelji kojih u Zadar iz inozemstva, te svih krajeva Hrvatske dolazi oko 5.5 tisuća.
Promidžbi destinacije i turnira uvelike doprinose i klubovi sudionici postavljanjem digitalnih sadržaja i djeljenjem sadržaja.


dalmatinko cup 2024


Nogomet je već tradicionalno jedan od najjačih aduta kada pričamo o promociji Zadra i Hrvatske u svijetu, a Dalmatinko Cup pozicionirat će Zadar na europskoj i svjetskoj mapi kao nezaobilaznu destinaciju kad su u pitanju natjecanja za mlađe uzraste.


 


Za vrijeme turnira održavat će se i dodatne aktivacije uz gostovanje nekih od velikih imena europskog nogometa i svjetskog nogometa, a o kome se radi, uskoro će biti objavljena njihova imena za koja smo sigurni da će izazvati pravo oduševljenje među sportskim fanovima.


 


Popratni program i sadržaji


Paneli:


  • „Not Just A Goal Keeper“
  • „Football before FOOTBALL“

Fan Corner:


  • Fan & Entertainment Zone 31.05 i 01.06 – Forum
  • Finale Lige prvaka
  • Tournament highligts
  • Pop Up sajam dizajna i kreativnosti – „Stari grad novih ideja“

Klubovi-domaćini igrališta na kojima se održavaju utakmice, u svojem će aranžmanu organizirati fan i fresh zone za posjetitelje istih.


Dalmatinko Cup – #morethanfootball #justplay