Utorak, 14. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

PROTIV LATVIJE

Dalić uoči sutrašnjeg susreta na Rujevici: “Krećemo s najjačim sastavom. Ja s Hrvatskom želim još nešto napraviti”

Autor: Portal Novi list

07.09.2023. 18:28
Dalić uoči sutrašnjeg susreta na Rujevici: “Krećemo s najjačim sastavom. Ja s Hrvatskom želim još nešto napraviti”

Foto: Pixsell



Hrvatska nogometna reprezentacija sutra na Rujevici protiv Latvije igra utakmicu petog kola kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2024.


Vatreni su, doduše, zbog završnice Lige nacija odradili tek dvije utakmice. Svladali su Tursku 2:0 i remizirali s Walesom 1:1. Latvija je, pak, doživjela tri poraza.


Dalić je na konferenciji za medije na Rujevici rekao da će Hrvatska igrati u najjačem sastavu.




– Oni igraju dugim loptama na visokog napadača koji onda proslijeđuje lopte dalje. Oni tako igraju i imaju dobre prekide, puno visokih igrača i tu su opasni. Na to smo bili fokusirani. Sigurno će biti 4-5-1 formacija, deset će ih iza lopte biti i mi moramo biti strpljivi i pametni. Nama je bitna pobjeda pa makar i 1:0 u zadnjoj minuti. Molim i publiku da nas shvati. Nemojte ovo o taktici prevoditi na engleski – rekao je izbornik Zlatko Dalić, a posljednja rečenica bila je upućena prevoditeljici.


Izbornik se osvrnuo i na njegovo odbijanje drugih klubova i reprezentacija.


– Puno puta sam to govorio da bih volio biti hrvatski izbornik dok imam tu emociju u sebi. Bile su te neke ponude, ali ja u sebi nisam imao nimalo sumnje. Lijepo je i biti trener u klubu, a ja sam malo ispao iz tog ritma. Ja sam u reprezentaciji u komfornoj zoni i morao bih izaći iz nje kad bih nešto mijenjao, ali ja sam pun motiva i želim s Hrvatskom još nešto napraviti.


Što to ima Hrvatska da radi takve rezultate?


– Svi se čude tome, ali to je kvaliteta koju mi imamo u našim igračima. Svi oni su počeli u hrvatskoj ligi i onda se dokazali u najvećim klubovima. To što mi radimo s tim brojem stanovnika je raritet. To je strast, emocija s kojom igramo za reprezentaciju i teško je objasniti.


Nominacije za Zlatnu loptu?


– Sad se vidi da sam bio u pravu kad sam kritizirao i kad nisam glasao na izboru FIFA-e jer nije bilo naših igrača. Da sam šutio, vjerojatno ne bi ni sad nitko bio. No, sve smo izborili na terenu. Hvala FIFA-i na nominacijama. Nekad ih kritiziram, a sad ću ih pohvaliti.


Sastav?


– Mi imamo respekt prema svima i takva je stvar i s Latvijom. To sam rekao i igračima i stožeru i krenut ćemo s najjačim mogućim sastavom. Želimo igrati s 15 igrača, rasporediti snagu i nećemo mijenjati ništa. Krećemo s najjačim što imamo, ali nemojte me dovoditi u situaciju da mijenjam svoj stil i najavljujem sastav. Idemo s punom snagom. Nama što prije treba tih 15-16 bodova da se plasiramo.