ponedjeljak, 29. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

IZBORNIK

Dalić nakon poraza u Cardiffu: 'Doveli smo se u tešku situaciju'

Autor: Robert Hrkać

16.10.2023. 09:12
Dalić nakon poraza u Cardiffu: 'Doveli smo se u tešku situaciju'

Foto: Mateo Levak



Hrvatska nogometna reprezentacija je poražena u Cardiffu od Walesa rezultatom 2 : 1. Vatrene je zavio u crno dvostruki strijelac Harry Wilson, dok je počasni pogodak bilo djelo Marija Pašalića. Izbornik Zlatko Dalić je preuzeo odgovornost za poraz.


“Zaslužen poraz. Wales je bio bolji, agresivniji, pokazao više želje, riješio je svoje situacije. Imamo problem prema naprijed, nemamo ideje kako doći do gola. Ovo je zaista loše. Doveli smo se u tešku situaciju. Imali smo izglednu situaciju, sad ovisimo o drugima. Imamo još dvije utakmice. Kao i uvijek, ja ću preuzeti odgovornost za ovo sve, ja sam krivac jer sam mogao sigurno bolje i kvalitetnije pripremiti, složiti i napraviti. Zaista teška situacija. Htio sam da Vida donese agresivnost i to je donio.


Loša utakmica, moramo se pobrinuti za ovo. Ovo je problem kad ne stvaramo šanse. Da, nismo imali kreacije naprijed. Bili smo bezidejni, zaista loše. Ne znam što bih rekao na sve ovo. Moramo podići glavu i ispričati se za ovo. U problemima smo, čekamo iduće dvije utakmice, ne ovisimo samo o sebi. Nadamo se da ćemo se oporaviti i da će neki igrači zaliječiti ozljede. Na poluvremenu smo htjeli okrenuti stvari. Juranović je imao mali problem. No odmah smo pogriješili na početku drugog dijela. Wales je bio agresivan, imao je podršku publike.




Ljuti me što smo došli u ovakvu situaciju. Mi ne možemo ništa napraviti bez drame. Imamo puno problema, no moramo vidjeti kako se podići, kako dobiti Latviju, kako se pripremiti. Moramo ovo prebroditi i okrenuti se idućim utakmicama. One su za nas biti ili ne biti”, kazao je izbornik Dalić.