Utorak, 21. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

USPJEŠAN VIKEND

Članovi Hrvačkog kluba Zadar u dva dana osvojili deset medalja

Autor: Paulo Sarić

04.05.2023. 20:00
Članovi Hrvačkog kluba Zadar u dva dana osvojili deset medalja

Foto: HK Zadar



Vrlo uspješan vikend imao je Hrvački klub Zadar. U subotu je održano Prvenstvo Hrvatske za starije dječake (U-15) u Slatini na kojemu je nastupio Lovre Strika (-75 kg), a dan kasnije su hrvačice Emanuela Rados, Marcela Šumski, Anabela Rados, Marijana Šumski, Gabriela Vlatka Brčinović i Cvita Sikirić u Bujama nastupile na Prvenstvu Hrvatske za žene i to u uzrastima: U-15, U-17, U-20, U-23 i seniorke.


Strika se natjecao u kategoriji do 75 kg u kojoj je nakon službenog vaganja u borbu za odličja krenulo deset natjecatelja. Zadranin je u četvrtfinalu pobijedio Lovru Crnčića (Podravka), u polufinalu je bio bolji od Josipa Kalauza (Zagreb), a u finalu ga je u dinamičnoj i nepredvidivoj borbi tehničkim tušem u drugoj rundi pobijedio Luka Noel Lozančić (Split).


Djevojke su u Bujama osim devet medalja u juniorskom (U-20) uzrastu osvojile su i ekipno drugo mjesto. Cvita Sikirić kao najstarija predstavnica i godinu dana mlađa Gabriela Vlatka Brčinović imale su pravo nastupa u tri kategorije (U-20, U-23 i seniorke). Cvita je hrvala u težinskoj kategoriji do 59 kg, a najveći uspjeh postigla je u uzrastu U-20 gdje je postala prvakinja Hrvatske dok je u konkurenciji U-23 i seniorke zauzela drugo mjesto. Gabriela se natjecala u težinskoj kategoriji do 68 kg, a osvojila je drugo mjesto u uzrastu U-20 dok je u U-23 i seniorke bila treća. Anabela Rados, koja se natjecala u kategorijama od 73 – 83 kg te -76 kg, u uzrastu do 17 godina osvojila je prvo, a u kategoriji U-20 drugo mjesto. Osvajanjem prvog mjesta ostvarila je i poziv u reprezentaciju s kojom bi već idući vikend trebala putovati u Grčku na Prvenstvo Balkana. Marijana Šumski je imala težak ždrijeb u U-17, a nastupila je u kategoriji do 61 kg, gdje je kao godinu dana mlađa od konkurentica osvojila treće mjesto. Marcela i Emanuela Rados borile su se u uzrastu U-15 u težinskoj kategoriji do 54 kg.




– Dva prva, tri druga i pet trećih mjesta, ekipno drugo mjesto i Anabelin poziv na Balkansko prvenstvo u Grčku rezime je onog što su naši članovi ostvarili u dva dana. Tako naš klub ima medalje na svim razinama natjecanja ove godine, od uzrasta dječaka, pa do seniora. Sljedeći vikend očekuje nas i nastup Josipa Šumskog na Prvenstvu Hrvatske za mlađe seniore u Sesvetama – kaže Vladimir Menčik, trener u HK Zadar.