Srijeda, 1. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

ATP finale

Carlos Alcaraz digao glas nakon poraza od Zvereva: "Ne možemo svaki tjedan igrati s novom vrstom loptica"

Autor: Hina

14.11.2023. 13:50
Carlos Alcaraz digao glas nakon poraza od Zvereva:

Foto: Carlos Alcaraz/Foto REUTERS

Promjene se mogu događati kada mijenjamo podlogu, ali promjena svakih sedam dana je užasna odluka - tvrdi Španjolac



TORINO  “Potpuna je ludost činjenica što svaki tjedan igramo s različitim lopticama”, rekao je španjolski tenisač Carlos Alcaraz nakon poraza u tri seta od Nijemca Alexandera Zvereva na ATP Finalu u Torinu.


Tijekom samog meča Alcaraz je prigovarao na loptice glavnom sucu, a isto je činio i Rus Danil Medvjedev u ponedjeljak navečer, za vrijeme pobjede u dva seta protiv sunarodnjaka Andreja Rubljova.


Nastavak je to borbe koju vode najbolji svjetski tenisači na temu loptica jer su ranije o toj temi govorili i Novak Đoković, Taylor Fritz i Karen Hačanov.




„Negdje sam čuo kako tijekom godine igramo s 20 ili 21 različitim vrstama loptice. To nema nikakvog smisla i dobro znam za neke ozljede koje su se dogodile među tenisačima zbog toga. Jednostavno ne možemo svaki tjedan igrati s novom vrstom loptica. Neka promjena se u tom smislu mora dogoditi“, rekao je Španjolac i pokušao predložiti promjenu u boljem smjeru.


„Mislim da ne bi bio problem kada bi se ista vrsta loptica koristila za pojedine dijelove sezone. Primjerice, na početku godine u Australiji igramo s jednima, a poslije s istima na američkom betonu, europskoj zemljanoj turneji, u Južnoj Americi. Promjene se mogu događati kada mijenjamo podlogu, ali promjena svakih sedam dana je užasna odluka“, završio je 20-godišnji Španjolac, inače drugi tenisač na svijetu.