Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Serie A

Cagliari velikim preokretom svladao Parmu u prvoj polufinalnoj utakmici doigravanja za ulazak u Serie A

Autor: Hina

31.05.2023. 07:52
Cagliari velikim preokretom svladao Parmu u prvoj polufinalnoj utakmici doigravanja za ulazak u Serie A

Foto: Foto REUTERS

Marko Rog odigrao je prvo poluvrijeme za Cagliari, a Stanko Južić drugo poluvrijeme za Parmu



CAGLIARI U prvoj utakmici polufinala doigravanja za ulazak u talijansku nogometnu Serie A Cagliari je velikim preokretom na svom stadionu svladao Parmu sa 3-2 (0-2).


Nakon prvih 45 minuta gosti iz Parme su vodili sa 2-0 golovima Benedyczaka (10) i Sohma (26), sredinom nastavka Luvumbo (68) je smanjio zaostatak Cagliarija, da bi u završnici sastav sa Sardinije kreirao potpuni preokret. Prvo je Lapadula (85-11m) izjednačio iz vrlo dvojbenog kaznenog udarca da bi Luvumbo (89) sjajnim golom osigurao prednost svojoj momčadi pred uzvrat.


Marko Rog odigrao je prvo poluvrijeme za Cagliari, a Stanko Južić drugo poluvrijeme za Parmu.




Uzvratna utakmica ovih klubova na programu je u subotu, a ukupni će pobjednik u finalu doigravanja igrati protiv boljeg iz dvoboja Barija i Sudtirola u kojemu je u prvoj utakmici Sudtirol bio uspješniji na svom terenu sa 1-0.


Ranije su izravni ulazak u Serie A osigurali Frosinone i Genoa. Prvoligaški status dosada su izgubili Sampdoria i Cremonese, dok će treći putnik u Serie B biti poznat nakon posljednjeg kola koje se igra u nedjelju, a kandidati su Spezia i Verona.