ponedjeljak, 29. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

26 C°

Liga za prvaka

Brzi Jusupov vlak protutnjao Baldekinom

Autor: Andrija Dešpoja

21.04.2023. 21:09
Brzi Jusupov vlak protutnjao Baldekinom

Foto: Mate Komina



Igrači Danijela Jusupa puhali su na hladno uoči drugog ovosezonskog polaska prema Baldekinu, no ispostavilo se da su im strahovi bili potpuno neopravdani, slavivši bez imalo poteškoća  sa 78:55. Prvi susjedski derbi odigran početkom sezone na istom mjestu pripao je domaćinu nakon pobjedničkog zakucavanja Jambrovića, ali ovog puta Zadrani nisu pružili niti najmanju šansu “narančastima” koji će još uvijek morati čekati na prvu pobjedu u Ligi za prvaka.


Ulazak Čampare i Drežnjaka


Od početka dvoboja gosti su zaigrali odlučno, doduše trebalo im je nekih sedam-osam minuta da se riješe agresivne igre Šibenčana, da bi potom Baldekinom protutnjao brzi zadarski vlak. Sastav Damira Milačića pred smiraj prve dionice još je uvijek bio rezultatski poravnat (12:12), a onda se ulaskom u igru Čampare i Drežnjaka otvorila zadarska špina. Na otvaranju druge četvrtine Drežnjak tricom odvodi svoje do prve dvoznamenkaste prednosti (16:26), na trenutak se domaćin ukazao mini-nizom 0d 5:0 nakon trice Skorića i dvice Klarina (21:26), no tu su se “narančasti” izdušili, a Jusupova momčad je kao na trampolinu odskočila prema 21 poenu viška (25:46) krajem prvog poluvremena. Nakon blijede šuterske prve četvrtine (trica 1-6), Zadru se otvorio šut u drugoj dionici i to je presudilo ambicijama Šibenke za konkretnijim otporom abaligašu. Pogađali su izvan perimetra Čampara, Mekić pa Šantelj, svoj uobičajeni doprinos dali su Žganec i Božić te se na odmor otišlo s razriješenim pitanjem pobjednika.


Svi se upisali u strijelce


Povratak iz svlačionica donio je nastavak dominacije igrača u plavim dresovima, Šibenčani nikako nisu uspijevali naškoditi rastrčanoj i razigranoj gostujućoj momčadi. Zato nije bilo potrebe forsirati u završnih 15 minuta dvoboja kada su, potpuno očekivano, Zadrani malo pustili nogu s gasa, a priliku za dokazivanjem su dobili najmlađi članovi Jusupovog rostera. Na kraju se svih 12 gostujućih igrača upisalo u listu strijelaca, a prednjačio je Drežnjak s 20 ubačaja, dok je 13 koševa ubacio Božić. U redovima Šibenke razigran je bio Klarin s 18 pogodaka.