Srijeda, 8. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Liga rekreativaca

Branitelju naslova dva poraza, Goja bolja od Petani

Autor: Alen Plahinek

20.03.2024. 09:37
Branitelju naslova dva poraza, Goja bolja od Petani

Foto: TK Zara



Branitelj titule Tudorović neće po baš najboljem pamtiti protekli tjedan u kojem je upisao dva poraza. Ipak, činilo se kako za branitelja titule sve ide glatko kada je sa 6:1 i 6:4 pobijedio Zoricu i tako imao dvije pobjede u nizu. Nakon toga sve je krenulo nizbrdo. Nadigrali su ga prvo Grgurović sa 6:4 i 6:3, a onda i Tokić u odličnom meču s 4:6, 6:4 i 10:5. Loš tjedan također iza sebe ima Frleta koji je upisao isto tako dva poraza. Bolji su bili Šaja (6:3, 6:3) i Milanović (6:2, 2:6, 10:8) koji je tako stigao do treće pobjede u tri meča.


Tri od tri


Vrhunska partiju odigrali su Bukvić i Šaja u istoj skupini, gdje je Šaja te s 14:12 u trećem setu uspio odnijeti pobjedu. Potpunu dominaciju drugom ligom nastavio je i Živić koji još ne zna za izgubljeni set. Posljednji u nizu pred njim je »pokleknuo« Paleka (6:4, 6:3). Do slavlja je stigao i Sedić preokrenuvši Liverića – 6:7, 6:3, 10:5. Bevandi pak je isto trebao super tie-break kako bi upisao prvu pobjedu i to nad Perošom (6:3, 6:7, 10:3).


U trećoj su ligi Pastuović i Kombura nastavili jurišati prema jačem rangu, svladavši Končurata, odnosno Rujaka. Tri od tri u trećoj ligi, bez izgubljenog seta ima Tepša koji je »razbio« Badžoka sa 6:1 i 6:2. Tenisku poslasticu priuštili su Miletić i Dilber koji je u konačnici izvukao deblji kraj. Pobjednika je doslovno odlučivao jedan poen u trećoj dionici, a otišlo je na stranu Miletića s 12:10. Blaslov je »skinuo skalp« Jurici i poveo u trećoj D ligi. Bačko i Rončević izdvojili su se u četvrtoj ligi u vrh poretka, jednako kao i Travica koji je kao i nekolicina u jačim ligama otvorio natjecanje »bez greške« – tri pobjede u tri meča, bez izgubljenog seta. S druge strane je Šabalić koji je u dva meča upisao dva poraza, od Travice i Ercega, no taj protiv Ercega mogao je uistinu otići na obje strane. Također u četvrtom rangu Grašo je bio bolji od Škibole, Pahljina od Vučkovića, jednako kao i Znaor od Šimičevića, odnosno Zorić od Vrkića kojeg je »oprao« (6:0, 6:0).




»Pranje« je doživio i Šola protiv Medina u petoj ligi, a blizu toga bio je i Bacci protiv Lisice (6:1, 6:2). Papić je nastavio biti vrlo dominantan i upisao četvrtu pobjedu u četiri odigrana meča, ovog puta dobio je Petanija, a njegov prvo pratitelj Čirjak je nadigrao Župana. Čačić je nadigrao Gospića, koji je nakon toga gorak okus poraza isprao dvjema pobjedama i nalazi se u vrhu skupine F. Škorput je došao do druge pobjede u drugom svojem susretu.


Baričić je stigao na korak od odlaska u petu ligu nastavivši stopostotni niz, no očekuje ga još susret s Knježevićem koji mu je prvi pratitelj u poretku grupe A šeste lige. U istoj skupini Škibola je upisao negativni četiri od četiri, bolji je bio Matulović sa 6:3 i 6:4. Ništa bolje ne stoji ni Culina koji ima negativni tri od tri, posljednji ga je svladao Peša (6:3, 6:0), a Kežić je istim rezultatom »srušio« Storića. Maričić je izdominirao sa 6:0 i 6:0 Perovića, dok je Đuzel dobio Šanteka u borbi za prvo mjesto sa 7:5, 6:4.


Furiozna forma


Kod žena Goja je učinila sve što joj je trebalo svladavši Petani u odličnom meču sa 6:4, 1:6 i 16:14 te se »zabarikadirala« na vrhu prve lige. Marnika pak se izdvojila kao jedna od dvije glavne kandidatkinje za dolazak u prvu ligu upisavši treću pobjedu u trećem susretu, ovog puta nad Habalijom 6:2, 6:3. Samaražija je još u drugoj ligi teško stradala od Barišić, bilo je 6:1 i 6:0. Druga kandidatkinja za elitu je Despotović koja također još ne zna ni za izgubljeni set, a kamoli meč. Ona je s 6:3 i 6:2 pobijedila Grgurović. U trećoj ligi Šarin je uz puno muke svladala Škaricu sa 6:4, 4:5 i 12:10.


U ligi 50+ Lijiica je nadigrao Krekić za svoju prvu pobjedu na natjecanju, dok su Frleta i Marić nastavili svoje stopostotne nizove, jednako kao i Jurlina koji je nadigrao Žderića.


Osim pojedinačnih liga, krenuli su i mješoviti parovi. Goja i Došen startali su perfektno, a njih u stopu prate Despotović i Lijic. U drugoj ligi start iz snova imali su Buča i Krekić koji su s 6:0 i 6:4 bili bolji od Došena i Alića, jednako kao i Knezić i Kolega koji su s dva puta po 6:3 bili bolji od Vidakovića i Dinarine. U trećoj »mix ligi«, Kiković i Kolanović, Mustać Cupać i Bukulin te Šabalić i Ročak otvorili su ligu pobjedama.