Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

NBA liga

Božićna NBA večer donosi pet velikih sudara, na parket bi mogao istrčati i jedan hrvatski košarkaš

Autor: Portal Novi list

25.12.2022. 07:53
Božićna NBA večer donosi pet velikih sudara, na parket bi mogao istrčati i jedan hrvatski košarkaš

Foto: Luka Dončić i LeBron James/Foto REUTERS

Sve počinje u 18 sati sudarom Knicksa i Sixersa



RIJEKA Ljubitelji sporta neće ni na Božić ostati  bez vrhunskog sporta. Danas je na rasporedu pet utakmica NBA lige i to s počevši od 18 sati po srednjeeuropskom vremenu (Arenasport 1), kada će zaigrati New York i Philadelphia.


Na parkete će brojne velike zvijezde najveće košarkaške lige na svijetu. Tako će ove sezone solidni Knicki predviđeni dvojcem Brunson – Randle ugostiti Joela Emiida i Jamesa Hardena.


Nakon toga slijedi veliki obračun LeBron James i Luka Dončića. Lakersi dočekuju Maverickse. Obje momčadi traže veliku pobjedu i poticaj za zalet prema gornjem dijelu poretka u Zapadnoj konferenciji.




Na “istoku” slijedi veliki dvoboj Bucksa i Celticsa, dvije vodeće momčadi konferencije.  I taj susret donosi obračun dvaju izglednih kandidata za MVP titulu – Giannisa Antetokounmpa i Jaysona Tatuma.


Branitelje naslova Golden State Warriors, bez ozlijeđenog Stephena Curryja, čeka veliki izazov u vidu Memphis Grizzliesa predvođenih raspucanim Ja Morantom.


Božićnu NBA večer zaključit će Nuggetsi i Sunsi. Nikola Jokić i Jamal Murray nastojat će pobjedom održati lidersku poziciju na “zapadu” protiv Devina Bookera i Chrisa Paula.


Na parket bi mogao istrčati i jedan hrvatski košarkaš. Dario Šarić dobiva povremeno minutažu u dresu Sunsa.