Srijeda, 15. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Seniorsko tenisko PH

Borik domaćin najjačeg državnog turnira

Autor: Marija Orešković

10.07.2023. 14:00
Borik domaćin najjačeg državnog turnira

Foto: Zadar open



Već četvrtu godinu zaredom, TK Borik i Hrvatski teniski savez organizatori su Seniorskog teniskog prvenstva Hrvatske. Riječ je o najjačem nacionalnom turniru za seniore i seniorke koji će počinje sutra i traje do 16. srpnja, a nagradni fond iznosi 5000 €. Direktor turnira, Toni Dujmenović, uvjeren da će biti mnogo kvalitetnih mečeva kao i prošlih godina.


-Zadovoljstvo nam je pozvati građane grada Zadra i okolice da dođu podržati jedan veliki sportski događaj kao što je ovaj, sve rekreativce, one koji su dio zadarskih teniskih klubova kao i njihove roditelje, a i naravno sve ostale sportaše te ljubitelje tenisa i predstavnike zadarskog sporta.


Smatram da će turnir biti, kao i do sada, na vrlo visokom nivou, kvaliteta tenisa je svakako na zavidnom nivou i mislim da će svi koji budu prisutni biti oduševljeni s razinom tenisa, kako u muškoj, tako i u ženskoj skupini, kazao je Dujmenović te se dotaknuo rasporeda.




– Kvalifikacije su započele danas na Boriku. Imamo 64 igrača i 32 igračice u kvalifikacijama, a glavni dio turnira nam počinje u srijedu. Tamo ćemo imati po 32 tenisača u obje konkurencije. Osim pojedinačne konkurencije tu su i muški, ženski i miješani parovi, koji startaju u četvrtak.


Zbog količine mečeva, osim na Borik, susreti prvih kola glavnog ždrijeba igrat će se i na terenima na Višnjiku. Za vikend završava svih pet kategorija. Singlovi će započeti u nedjelju u 10 sati, a parovi u 13 sati. Vrhovni sudac koji će voditi turnir je Zdenko Hečej.


Bit će tu nekoliko igrača iz Zadra, Lovre Šangulin i Toni Ninčević, ali i igračica Angela Marnika i Chiara Jerolimov. Kod ženskog dijela se očekuje jako dobar turnir s obzirom na to da je riječ o igračicama koje su među top 30 igračica u Hrvatskoj – objasnio je Dujmenović.