Petak, 1. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Novi angažman

Bivši trener Zameta se vratio na klupu kluba u kojem je potekao kao igrač

Autor: Hina

08.07.2023. 08:08
Bivši trener Zameta se vratio na klupu kluba u kojem je potekao kao igrač

Foto: Irfan Smajlagić/Foto PIXSELL

Irfan Smajlagić rođen je u Banja Luci, a za rukometni klub Borac je nastupao od 1978. do 1987. godineMOSTAR  Irfan Smajlagić, proslavljeni nekadašnji hrvatski rukometaš, koji trenutačno vodi reprezentaciju Bosne i Hercegovine, postao je i trener rukometnog kluba Borca iz Banja Luke u kojemu je potekao kao igrač.


Na predstavljanju novoga trenera u Banja Luci objavljeno je kako je Smajlagić potpisao ugovor na godinu dana uz mogućnost produljenja.  U prvom obraćanju Smajlagić je rekao kako bosanskohercegovački rukomet kasni za Europom te da je nerealno očekivati da se Borac vrati na prijeratne staze slave.


“Potreban je naporan rad i posvećenost prvotimaca”, rekao je Smajlagić.
Ambicije uprave Borca su značajno veće od trenutačne pozicije budući je klub proteklu sezonu u prvoj ligi BiH  završio na desetom mjestu. Očekuje se borba za naslov prvaka, rekao je predsjednik kluba Igor Jovanović. Potvrdio je da se vode pregovori s više igrača oko novih dolazaka.


Irfan Smajlagić rođen je u Banja Luci, a za rukometni klub Borac je nastupao od 1978. do 1987. godine. S hrvatskom rukometnom reprezentacijom bio je olimpijski pobjednik iz Atlante 1996. i brončani s Olimpijskih igara u Seulu 1988., svjetski doprvak s prvenstva na Islandu 1995. i zlatni na Mediteranskim igrama 1993. Trenutačno je i izbornik bosanskohercegovačke rukometne vrste.