Subota, 22. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

Nema milosti

Bivši nizozemski reprezentativac dobio jednogodišnju suspenziju zbog nasilja prema ženama

Autor: Hina

10.01.2024. 12:00
Bivši nizozemski reprezentativac dobio jednogodišnju suspenziju zbog nasilja prema ženama

Foto: Marc Overmars/Foto REUTERS

Overmars je u veljači 2022. godine morao napustiti svoj posao u Ajaxu zbog "neprihvatljivog ponašanja", odnosno nakon što je otkriveno kako je slao neprimjerene poruke i fotografije nekima od zaposlenica klubaAMSTERDAM Bivši nizozemski nogometni reprezentativac Marc Overmars (50) kažnjen je godinom dana zabrane rada u nogometu zbog svog neprimjerenog ponašanja prema ženama, objavio je Nizozemski nogometni savez (KNVB).


Overmars je u veljači 2022. godine morao napustiti svoj posao u Ajaxu zbog “neprihvatljivog ponašanja”, odnosno nakon što je otkriveno kako je slao neprimjerene poruke i fotografije nekima od zaposlenica kluba, a zbog toga ga je neovisna komisija prošle godine kaznila s dvije godine zabrane rada u nizozemskom nogometu, od čega je jedna godina uvjetno.


NO, KNVB je od Međunarodnog nogometnog saveza (FIFA) zatražio da se domaća suspenzija primijeni globalno, a ta je molba i odobrena pa će Overmars morati napustiti dužnost tehničkog direktora belgijskog prvaka Antwerpena koju je preuzeo u prvoj polovici 2022. godine.
Overmarsova je suspenzija formalno na snazi od 16. studenoga prošle godine, a bivši igač Ajaxa, Arsenala i Barcelone ima pravo žalbe na ovu odluku.