Nedjelja, 25. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

US Open

Bivša pobjednica Wimbledona i Roland Garrosa neće nastupiti na US Openu

Autor: Hina

22.08.2023. 12:40
Bivša pobjednica Wimbledona i Roland Garrosa neće nastupiti na US Openu

Foto: Simona Halep/Foto REUTERSNEW YORK  Bivša pobjednica Wimbledona i Roland Garrosa Rumunjka Simona Halep skinuta je s popisa igračica za US Open koji počinje sljedeći tjedan. Halep (31) je automatski je uklonjena s liste prijava u ponedjeljak – samo tjedan dana prije početka turnira – zbog suspenzije zbog dopinga.


Halep je privremeno suspendirana na gotovo godinu dana, još od listopada 2022., nakon što je bila pozitivna na zabranjenu tvar roxadustat na prošlogodišnjem US Openu. Međutim, bivša osvajačica Roland Garrosa odbacila optužbe da je svjesno uzimala supstancu i tvrdila je da je poduzela deset testova od svog pozitivnog rezultata, a svi su bili negativni. Nakon toga u svibnju su otkrivene nepravilnosti u njenoj biološkoj putovnici,


Teniski savez SAD-a objavio je da će dvostruku pobjednicu Grand Slama u glavnom ždrijebu turnira koji počinje za tjedan dana zamijeniti Amerikanka Taylor Townsend.
“Zagovornik sam čistog sporta i uvijek sam bio protiv dopinga. Nemam pojma gdje sam i kako konzumirala tu zabranjenu supstancu”,  tvrdila je tada bivša osvajačica Wimbledona i Roland Garrosa.


Halep je rekla da je poslala dokaze o kontaminaciji Međunarodnoj teniskoj federaciji u prosincu i da se nada da će njezin slučaj saslušati neovisni sud u veljači, ali da je to odgođeno, a novi datum u ožujku također je pomaknut.