Subota, 9. prosinca 2023

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Promjene

Bivša NBA zvijezda se priključuje stožeru Boston Celticsa nakon što je dobila otkaz u redovima Sixersa

Autor: Hina

05.06.2023. 11:30
Bivša NBA zvijezda se priključuje stožeru Boston Celticsa nakon što je dobila otkaz u redovima Sixersa

Foto: Foto REUTERS

Kako je Rivers dobio otkaz u Sixersima po završetku ove sezone, nakon ispadanja u drugom krugu doigravanja, Cassell je odlučio promijeniti poslodavca.BOSTON Prema navodima američkih medija, trofejni razigravač Sam Cassell (53) pristao je priključiti se stručnom stožeru Boston Celticsa na klupi kojih će i sljedeće sezone biti 34-godišni Joe Mazzulla.


Cassell, koji je u NBA ligi proveo 15 godina kao igrač te je osvojio naslove prvaka u dresu Houston Rocketsa 1994. i 1995. godine te Boston Celticsa 2008., posljednjih je devet godina proveo kao pomoćnik Doca Riversa, od 2014. do 2020. na klupi Los Angeles Clippersa, a od 2020. do 2023. u Philadelphia 76-ersima, dok je ranije radio i kao pomoćni trener u Washington Wizardsima (2009-2014).


Kako je Rivers dobio otkaz u Sixersima po završetku ove sezone, nakon ispadanja u drugom krugu doigravanja, Cassell je odlučio promijeniti poslodavca.
Nakon ispadanja Celticsa od Miami Heata u finalu doigravanja Istočne konferencije krajem svibnja objavljeno je kako će mladi Mazzulla ostati glavni trener u Bostonu, ali njegova tri pomoćnika Ben Sullivan, Mike Moser i Garrett Jackson odlučila su prihvatiti ponudu svog bivšeg šefa Imea Udoke koji će sljedeće sezone biti glavni trener Houston Rocketsa i pridružiti mu se u novoj pustolovini.


Podsjetimo, Udoka je dobio otkaz u Celticsima neposredno uoči početka ove sezone zbog kršenja klupskih pravila, odnosno neprimjerene veze sa zaposlenicom kluba. U svojoj jedinoj sezoni provedenoj na klupi Celticsa, 2021/22. Udoka je stigao do finala doigravanja u kojemu je izgubio od Golden State Warriorsa sa 4-2.