Četvrtak, 16. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

RUKOMET

Biograjci se vratili pobjedama

Autor: Alen Plahinek

04.12.2023. 12:12
Biograjci se vratili pobjedama

Foto: LUKA JELIČIĆ



Lagana pobjeda, upravo onakva kakva se i očekivala, stigla je za rukometaše Biograda na gostovanju u Dubrovniku protiv posljednjeplasirane Mokošice. Biograjci su rutinski odradili posao i s 39:25 vratili se u svoj Biograd na Moru.


Neobično nervozno krenuli su Biograjci koji su do prvog gola došli nakon pet minuta igre. Zabio je iz sedmerca Marino Žepina i samo otvorio svoju fantastičnu večer. Neizvjesnost je trajala do 14. minute kada je krenula prva veća serija pogodaka Biograjaca. Zabili su četiri zaredom, otišli na čeitri razlike (10:6) i končano mogli normalno disati. Do odlaska na odmor, Biograjci su forsirali »taktiku« dva zabijena za jedan primljeni pogodak, tako da je prednost do poluvremena već bila na visokih sedam razlike (19:12).


Iz drugog poluvremena valja istaknuti još dvije serije po četiri uzastopna pogotka. Najuvjerljiviji u pobjedi bio je Žepina s 12 postignutih pogodaka Iako su svi dali svoj obol valja istaknuti trenera Lea Zorica za potrebe momčadi obukao dres i preznojio se na terenu, a ne uz njega te usput dodao i dva pogotka. Biograd je ostao treći na tablici, a posljednje kolo prije zimske pauze igra preksutra u svojoj dvorani protiv Kamičaka.




MOKOŠICA       25 (12)


BIOGRAD       39 (19)


DUBROVNIK – SD Gospino polje. Sutkinje: Nikolina Čarapina (Split) i Josipa Pavković (Seget Gornji).


MOKOŠICA: Šilje, Koncul 1, Grljević, Šanje 2, Bojo, Vukajlović 1, Vuletić 2, Mateo Vučićević 1, Kristić 3, Papac, Mehičić, Miloslavić 5, Mario Vučićević, Majčica 8, Kristović 1, Đurović. Trener: Ivica Miloslavić.


BIOGRAD: I. Milovac 1, Mitar 8, Galešić 1, Kapitanović, Jeličić 6, R. Milovac 5, Duvnjak, Eškinja 1, Kazija 1, Zorica 2, Pavlović 2, Žepina 12. Trener: Dražen Petrović.


Sedmerci: Mokošica 3 (1), Biograd 4 (3).


Isključenja: Mokošica 4 minute (Vuletić, Majčica), Biograd -.