Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Ange Postecoglou

Australac i službeno potvrđen kao novi trener Tottenhama, u London dolazi nakon odlične sezone u Škotskoj

Autor: Hina

06.06.2023. 17:39
Australac i službeno potvrđen kao novi trener Tottenhama, u London dolazi nakon odlične sezone u Škotskoj

Foto: Ange Postecoglou/Foto REUTERS

Određeno je već vrijeme poznato da će Postecoglou biti trener londonskog kluba koji je još tijekom ožujka prekinuo suradnju s Talijanom Antoniom Conteom, nakon čega je imao prijelazna rješenja na trenerskoj klupi



LONDON Engleski nogometni prvoligaš Tottenham u utorak je službeno obznanio kako je novi menadžer kluba Australac Ange Postecoglou koji je potpisao četverogodišnji ugovor.


Određeno je već vrijeme poznato da će Postecoglou biti trener londonskog kluba koji je još tijekom ožujka prekinuo suradnju s Talijanom Antoniom Conteom, nakon čega je imao prijelazna rješenja na trenerskoj klupi.


„Ange donosi u klub pozitivan način razmišljanja te napadački, moderan i brz nogomet. Ima bogato iskustvo u razvoju nogometaša, a i važna je poveznica s našom akademijom što znamo da će dobro odraditi“, rekao je o novom menadžeru Daniel Levy, predsjednik Tottenhama, kluba u kojem igra i hrvatski reprezentativac Ivan Perišić.




U karijeri je Postecoglou, nakon što je vodio mlađe reprezentativne uzraste Australije, bio izbornik te A reprezentacije od 2013. do 2017. godine. Potom je vodio japanskog prvoligaša Yokohamu, a uspjehe je nizao i kao trener škotskog Celtica gdje je boravio od 2021. godine do trenutka dok nije preselio u Tottenham.


U netom završenoj sezoni Tottenham je zauzeo osmo mjesto na ljestvici Premier lige, dok je u Ligi prvaka, u osmini finala, ispao od Milana.