Subota, 29. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

30 C°

NBA LIGA

Atlanta Hawks dobila pravo prvog izbora na ovogodišnjem draftu

Autor: Hina

13.05.2024. 08:17
Atlanta Hawks dobila pravo prvog izbora na ovogodišnjem draftu

Foto: Reuters



Pravo prvog izbora na ovogodišnjem draftu američke profesionalne košarkaške NBA lige dobili su Atlanta Hawksi, odlučeno je ždrijebom održanim u nedjelju u Chicagu.


Ovo je prvi put kako su Hawksi osvojili pravo prvog izbora na draftu iako su birali prvi i 1975. godine kada su taj “pick” dobili preko tadašnjeg New Orleans Jazza.


Atlanta je ove sezone ostvarila omjer pobjeda i poraza 36-46 te je imala samo tri posto mogućnosti osvajanja prvog izbora za razliku od 14 posto koliko su imali Detroit Pistonsi i Washington Wizardsi, dvije momčadi s najslabijim omjerima, ali ždrijeb im je bio jako naklonjen.




No, za razliku od lanjskog drafta kada je bilo jasno kako će prvi biti izabran francuski centar Victor Wembanyama tko god imao pravo prvog izbora, ove godine nema tako jasnog favorita pa će generalni menadžer Hawksa Landry Fields morati dobro procijeniti na kojem igraču želi graditi budućnost momčadi.


Pravo drugog izbora dobili su Wizardsi, treći će birati Houston Rocketsi, četvrti san Antonio Spursi, a Pistonsi tek peti iako su imali najlošiji omjer ove sezone.


Ovogodišnji draft održat će se 26. i 27. lipnja.