Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Velika počast

Argentinski nogometni savez odlučio kamp reprezentacije u Buenos Airesu nazvati po Lionelu Messiju

Autor: Hina

26.03.2023. 12:25
Argentinski nogometni savez odlučio kamp reprezentacije u Buenos Airesu nazvati po Lionelu Messiju

Foto: Leo Messi/Foto REUTERS

Casa de Ezeiza u Buenos Airesu, u kojoj se nalazi reprezentacija, od sada se zove Lionel Andres Messi



BUENOS AIRES Argentinski nogometni savez (AFA) je centar za treninge nogometne reprezentacije nazvao po Lionelu Messiju.


Casa de Ezeiza u Buenos Airesu, u kojoj se nalazi reprezentacija, od sada se zove Lionel Andres Messi “u znak počasti najboljem igraču svijeta”, napisao je predsjednik AFA-e Claudio Tapia na Twitteru.


“Dobro došli u kuću svjetskog prvaka”, rekao je Tapia na svečanosti otkrivanja kojoj su prisustvovali sadašnji i bivši argentinski igrači.




Argentina je prošle godine na SP-u u Katru nakon 36 godina osvojila naslov svjetskog prvaka.


“Osjećam se vrlo sretno. Ova počast je vrlo, vrlo posebna”, rekao je 35-godišnji Messi nakon što je otkrio ploču sa svojim imenom.


Naslov svjetskog prvaka bio je jedini trofej koji je nedostajao u Messijevoj izvanrednoj karijeri, tijekom koje je rekordnih sedam puta biran za najboljeg igrača svijeta i osvojio Copa Americu, 11 naslova prvaka i četiri naslova Lige prvaka s Barcelonom.


Messi je u četvrtak postigao svoj 800. pogodak u karijeri u 2-0 pobjedi nad Panamom u prijateljskoj utakmici u Buenos Airesu – prvoj utakmici Argentine pred domaćim navijačima nakon trijumfa na Svjetskom prvenstvu.