Srijeda, 22. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

Priznanja

Ana Debelić i Luka Cindrić proglašeni najboljom rukometašicom i najboljim rukometašem Hrvatske

Autor: Hina

09.01.2023. 06:43
Ana Debelić i Luka Cindrić proglašeni najboljom rukometašicom i najboljim rukometašem Hrvatske

Foto: Ana Debelić/Foto REUTERS

Nenada Šoštarića, prošlogodišnjeg laureata u izboru za najboljeg trenera, naslijedio je Ivica Obrvan, osvajač dvostruke krune s PPD ZagrebomPOREČ Srednji vanjski igrač Barcelone Luka Cindrić ponovno je proglašen najboljim rukometašem Hrvatske, a nagradu za najbolju rukometašicu u izboru Sportskih novosti i Hrvatskog rukometnog saveza još je jednom dobila kružna napadačica europskog prvaka Vipersa Ana Debelić.


Europski prvak s Barcelonom je tako po četvrti put dobio Kristalnu loptu i samo ga još jedna dijeli od surekordera Ivana Balića i Domagoja Duvnjaka. Cindrićevi konkurenti u ovogodišnjem izboru bili su Igor Karačić kao finalist Lige prvaka s Kielceom, Halil Jaganjac kao najbolji strijelac Europske lige, Tin Lučin kao najbolji hrvatski reprezentativac na Europskom prvenstvu i David Mandić kao najbolji igrač PPD Zagreba u osvajanju prošlosezonske dvostruke krune.


Ana Debelić je ponovila prošlogodišnji trijumf u konkurenciji Stele Posavec koja je predvodila Lokomotivu do domaćeg naslova prvaka, Dejane Milosavljević koja je bila najbolja igračica Podravke Vegete u domaćem Kupu, dok su se u reprezentativnom dresu na EP-u u Sloveniji istaknule Tea Pijević i Valentina Blažević.
Nenada Šoštarića, prošlogodišnjeg laureata u izboru za najboljeg trenera, naslijedio je Ivica Obrvan, osvajač dvostruke krune s PPD Zagrebom.


Najboljim sudačkim parom su po rekordni, 14. put, izabrani Matija Gubica i Boris Milošević.


Najbolji su proglašeni u poluvremenu dvoboja Hrvatske i Izraela na Croatia Cupu.