Prvi strijelac u američkoj reprezentaciji bio je Anthony Edwards s 13 poena, Stephen Curry je ubacio 12 uz tri asistencije i dva skoka, dok je Jrue Holiday dodao 11 uz pet skokova i četiri asistencije.


Premijernu utakmicu za SAD-e odigrao je centar Philadelphije Joel Embiid koji je za 12 minuta na parketu ubacio pet poena uz šest skokova, ali je i skupio čak pet osobnih pogrešaka.




Kod Kanađana je najbolji igrač bio RJ Barrett s 12 poena i pet skokova, dok su po deset poena dodali Dillon Brooks i Shai Gligeous-Alexander.


Na Olimpijskim igrama u Francuskoj SAD-e se nalaze u skupini sa Srbijom, Portorikom i Južnim Sudanom, dok će Kanada igrati u grupi sa Španjolskom, Grčkom i Australijom.


Američki mediji su se dosta raspisali o incidentu koji se dogodio nakon što je odlučeno da Kawhi Leonard neće putovati na Igre u Pariz. U američkoj reprezentaciji su odlučili kako će njegova zamjena biti Derrick White, košarkaš Bostona, što je silno razljutilo njegovog suigrača iz Celticsa Jaylena Browna, inače najkorisnijeg igrača NBA finala u kojem je Boston protiv Dallasa osvojio prsten pobjednika.


Brown je optužio da popis reprezentativaca velikim dijelom određuje Nike, sponzor američke reprezentacije i da je sam platio skupu cijenu toga jer od ulaska u NBA svijet za sponzora ima Adidas. Takve njegove navode odmah je opovrgnuo Grant Hill, nekadašnja NBA zvijezda, a danas direktor američke reprezentacije.