ponedjeljak, 29. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

Australian Open

Aktualna pobjednica Australian Opena bez većih problema izborila novo finale u Melbourneu

Autor: Hina

25.01.2024. 12:45
Aktualna pobjednica Australian Opena bez većih problema izborila novo finale u Melbourneu

Foto: Arina Sabaljenka/Foto REUTERS

U subotnjem finalu Sabaljenka će igrati protiv pobjednice drugog polufinala u kojem se sastaju Ukrajinka Dajana Jastremska i Kineskinja Qinwen Zheng



MELBOURNE Bjeloruska tenisačica Arina Sabaljenka, braniteljica naslova na Grand Slam turniru u Melbourneu, prva je finalistica Australian Opena nakon polufinalne pobjede 7-6(2), 6-4 protiv Amerikanke Coco Gauff.


Bio je to meč prošlogodišnje pobjednice Australian Open Sabaljenke i posljednje pobjednice nekog Grand Slam turnira, budući je 19-godišnja Gauff slavila prošle godine na US Openu.


Sabaljenka je bolje otvorila meč te je imala veliku prednost u prvom setu. Vodila je 2-0 i 5-2, ali je potpuno zakomplicirala taj dio meča. Gauff je dobila četiri gema u nizu, povela je 6-5 te je servirala za 1-0 u setovima. U tom je gemu Gauff povela 30-0 i u tom trenutku stala. Sabaljenka je izborila tie-break kojeg je uvjerljivo dobila.




U drugom setu svaka je tenisačica osvajala svoje servis gemove do 4-4 kada je Bjeloruskinja napravila ključni break. Povela je 5-4, potom potvrdila break i dogurala do pobjede u meču koji je s pravom nazvan finale prije finala. Prošle godine Sabaljenka je u Australiji osvojila svoj prvi i dosad jedini Grand Slam naslov.


U subotnjem finalu Sabaljenka će igrati protiv pobjednice drugog polufinala u kojem se sastaju Ukrajinka Dajana Jastremska i Kineskinja Qinwen Zheng.