Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Pokreni se!

Predstavljamo specijal na koji smo jako ponosni: prepun je uzbudljivih destinacija za aktivan odmor!

Autor: Sanda Milinković

26.09.2023. 10:00
Predstavljamo specijal na koji smo jako ponosni: prepun je uzbudljivih destinacija za aktivan odmor!

Foto: iStock

Istražili smo najuzbudljivije destinacije za outdoor aktivnosti na području Istre, Primorsko goranske županije i Dalmacije

U današnjem digitalnom svijetu, kada većinu vremena provodimo za ekranima, outdoor aktivnosti postaju sve važnije za očuvanje fizičkog i mentalnog zdravlja, ali i prilika za otkrivanje skrivenih dragulja prirode u našoj neposrednoj blizini.


Povodom “poKretanja” i vas i nas, angažirali smo naše novinare u potragu za najuzbudljivijim destinacijama za outdoor aktivnosti na području Istre, Primorsko goranske županije i Dalmacije u sklopu specijala “PoKreni se!”.


Predstavljamo vam tako impresivne lokacije kojima još jednom pokazujemo svu raznolikost i ljepotu koju nam priroda nudi, a tko zna – možda ćemo u vama probuditi i uspavani avanturistički duh!


Ali, mišljenja smo da  outdoor aktivnosti ne znače samo zabavu i avanturu, već su i ključ za očuvanje prirode i njenih resursa. Zato smo u prvi plan specijala “PoKreni se!” stavili naglasak na održivom turizmu i odgovornom odnosu prema prirodi da bismo mogli dugo uživati u iskustvima i ljepotama koje nam pruža, čuvajući ih za buduće generacije.


Specijal smo podijeli u nekoliko kategorija pa pokrivamo temu planinarenja na način da vam predstavljamo idealne rute i lokacije za početnike uz savjete iskusnih planinara i lokalnih vodiča. Uz to, savjetujemo i koju planinarsku opremu trebaju koristiti početnici uz prikladan popis, stvari bez kojih se ne kreće u prirodu te gadgete za početnike, poput pametnih satova koji su u prirodi korisni na više razina.


Za one koji vole aktivni odmor, ali planine ih toliko ne privlače, izdvojili smo vikend ideje za aktivni obiteljski izlet te lokacije koje najradije biraju obitelji s djecom.