ponedjeljak, 25. rujna 2023

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

NAJULOV 2023.

Žestoka borba iz koje je Edo izašao kao apsolutni pobjednik

Autor: Boris Bulić

08.06.2023. 15:58
Žestoka borba iz koje je Edo izašao kao apsolutni pobjednik

Foto: Osobna arhivaIz Zadra nam se javio Edo Bodrožić Selak koji je loveći podlanice na zadarskoj rivi uspio ući u okršaj s nečim čemu se baš i nije nadao. To je bila poprilično žestoka borba iz koje je Edo izašao kao apsolutni pobjednik.


Sasvim običan dan


– Toga sam dana, kao što i inače običavam raditi, lovio podlanice na rivi. Ništa posebno ni spektakularno, bio je to lov kao i svaki drugi, priča nam Edo.


– Štap kojim sam lovio je bio Ron Thompson 150 gramski dužine 4 metra, rola Penn Wrath 5000 na kojoj je osnova Zebco 0,30 milimetara te Vmax predvez od 0,28 milimetara. Udica koja se nalazila na kraju je bila 1/0 Sasame Porto Chinu X, olovo 80 grama a ješka gambor, nastavlja Edo svoju priču.


Zapetljani rasplet
– I negdje oko 16 sati je prijatelj koji je lovio do mene prilikom izvlačenja svog sistema zakačio moj najlon. I kad je izvukao svoj najlon, naravno da se sve zamrsilo s mojim najlonom, s tim da je mog najlona u moru ostalo još oko 20 metara.


A kad sam nakon poduljeg raspetljavanja napokon raspetljao najlon i krenuo izvlačiti svoj pribor do kraja, otkrio sam da mi se udica zadila. Nije bilo druge nego da je vučem, tako da prekinem najlon. Ali kako sam jako povukao osjetio sam da se nešto teško pomaklo i da to nešto vučem prema površini.


Sreća je da sam imao jak štap, inače je pitanje kako bi to sve završilo. Prijatelj koji je sve to gledao sa strane mi je rekao da mu se čini da vučem hobotnicu.


I bio je u pravu. Kad sam je dovukao blizu rive raširila se kao kišobran, tako da smo je bez problema ubacili u podmetač. A kad smo je izvagali ispalo je da je bila teška 5,3 kilograma, ispričao nam je Edo Bodrožić Selak.