Subota, 2. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Najulov 2023.

'Trofej' Roka Jeričevića težak je skoro 3 kilograma

28.09.2023. 21:17
'Trofej' Roka Jeričevića težak je skoro 3 kilograma

Foto: PRIVATNA ARHIVAPonovo nam se iz Zadra javio Roko Jeričević i to s dobrim razlogom teškim tek deset dekagrama manje od tri kilograma. Naravno, i ovoga je puta u pitanju spinnerski uspjeh.


U potrazi za većima


– Zadnjih mjesec, dva dana od kada je zatoplilo pokušavam uloviti brancine na površinske varalice jer mi je taj način lova najzabavniji, pošto se svako praćenje varalice i udarac vide. Ove sezone sam uglavnom dobivao brancine do kilograma težine te sam nastavljao s potragom za većim brancinima, priča nam Roko.


– Za vrijeme ribolova sam odabrao samu zoru i plitak pješčani teren u zadarskoj okolici za koji mi je prijatelj koji se bavi ronjenjem rekao da se u njemu kreću veći brancini.
Po samom dolasku na poziciju prije prvog zabačaja sam svojom nepažnjom uspio preplašit brancina od oko dva kilograma. Bio sam uvjeren da je tu priči kraj, ali sam ipak krenuo sa zabacivanjem oko te pozicije, nastavlja Roko.


Udarac pod nogama


– I nekakvih stotinjak metara dalje dobivam prvog brancina od 1,5 kilograma. Lupio je naglo bez praćenja varalice.


Drugi, veći brancin je udario varalicu u samom kraju na dubini od 20-30 centimetara. Pri kraju dovlačenja površinca vidio sam brazdu koja se naglo približavala s lijeve strane, nakon čega je uslijedio žestoki udarac. Pošto se sve odvijalo u samom kraju, do nasukavanja na plažu je došlo jako brzo. Na kraju je vaga pokazala 2,9 kilograma.


Od opreme sam koristio štap Black Hole Dark Horse, težine bacanja 8-28 grama i mašinicu Daiwa Ninja 3000 s namotanom osamnitnom upredenicom Daiwa Tournament PE#1.0 i Seaguarovim FXR predvezom promjera 0,23 milimetra.


Varalice koje sam koristio su bile isključivo različiti dezeni Xorus Patchinka u veličini 100 milimetara, ispričao nam je Roko Jeričević.


PIŠE: BORIS BULIĆ