Subota, 9. prosinca 2023

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Najulov 2023.

Tri Filipova brancina

Autor: Boris Bulić

15.06.2023. 13:11
Tri Filipova brancina

Foto: Privatna arhivaIz Zagreba nam se javio Filip Ložek, ribolovac koji lovi posvuda kad god to može. Ovoga je puta lovio na Pašmanu, što mu se očito jako svidjelo i gdje je ostvario dobre rezultate.


Brzi start


– Gdje god putujem, ribički pribor ide sa mnom. Tako je bilo i ovog puta, za vikend-izleta na otok Pašman. Moj štap je ovoga puta bio Sportex Novatwitch od 14 grama, rola Daiwa Fuego, struna Daiwa J- braid 8X od 0,10 milimetara, predvez fluorocarbon Savage Gear promjera 0,21 milimetar, a varalica silikonac, neki bezimeni s AliExpressa, priča nam Filip.


– Još na trajektu sam montirao tog malog silikonca na svoj ultra laki štap te odmah po dolasku na otok, bez obzira na noć i na vjetar, krenuo sa zabacivanjem. U roku od pola sata uspio sam uloviti tri brancina od kojih je svaki bio dug oko pola metra, nastavlja Filip svoju priču.


Otvorene dvije sezone
– Tehnika kojom sam ih lovilo je bila twitching. I premda je dubina bila oko tri metra, svi su ulovljeni odmah ispod površine na daljini od nekih pet do 10 metara. Bilo je oblačno i bez mjeseca.


Nakon zime i sezone parenja brancini poprilično izgube na masi, ali su se zato, barem ovi moji, poprilično žestoko borili.


Jednog brancina sam dao lokalnom dečku koji mi je pomogao s mrežom i izvlačenjem riba iz mora. Zadovoljan sam jako jer sam ovim ulovom lijepo otvorio sezonu ribolova, a zadovoljan je i moj punac koji je otvorio sezonu roštiljanja, ispričao nam je Filip Ložek.