ponedjeljak, 25. rujna 2023

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

NAJULOV 2023.

Toni Petešić upisao ulov itekako vrijedan pažnje

Autor: Boris Bulić

01.06.2023. 14:41
Toni Petešić upisao ulov itekako vrijedan pažnje


Javio nam se Toni Petešić, svestrani ribolovac koji u pravo vrijeme zna iskoristiti prave alate na pravim mjestima. Kao aktivni član grupe Eging Zadar i ovoga je puta upisao ulov itekako vrijedan pažnje, koliko zbog gabarita lovine, toliko i zbog načina na koji je ulov ostvaren.


Iznenađenje u startu


– Toga sam dana na poštu došao nešto ranije nego inače, oko nekih 16:30 sati. Volim loviti sa stijena kampa na Punti Bajlo jer je teren dobar, a posjetitelja ima malo. Ako netko i dođe, to je uglavnom neki eger s kojim onda od gušta podijelim i iskustva i mjesto lova, priča nam Toni.


– Premda je u pravilu potrebno barem nekoliko zabačaja da bi se dobila lignja, ovoga je puta bilo malo drugačije.
Već u prvom zabačaju s bijelim DTD Ballisticom na samom kraju dometa kačim lignju koju sam bez puno kalkuliranja uspješno dovukao do samog kraja. Zadovoljan uspjehom polako stavljam špurtil u more da je izvadim i u tom momentu vidim ogromnu lignju pola metra iza ove zakačene, nastavlja Toni svoju priču.Bijeg joj nije pomogao


– Momentalno skidam skosavicu s lignje i rukom je bacam nazad u more. I nakon samo par sekundi počinje pumpanje.


U startu je sve odvukla dobrih tridesetak metara gdje se malo primirila. A onda sam je polako malo po malo privlačeći dovukao na dohvat špurtila.


Na kraju, uz pomoć jednog dobrog čovjeka uspješno je vadim na kraj. Vaga pokazuje ravno kil’!


Naravno, odmah nakon toga šaljem slike ‘mentoru L. F. i u FB grupu Eging Zadar zbog kojih sam se i počeo baviti ovom tehnikom, ispričao nam je Toni Petešić.