Petak, 14. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

NAJULOV

Toni Pašeta oduševljen dobrim ulovom: 'Sreći nije bilo kraja'

Autor: Boris Bulić

23.05.2024. 08:58
Toni Pašeta oduševljen dobrim ulovom: 'Sreći nije bilo kraja'

Foto: PRIVATNA ARHIVAVelik broj ribolovaca je napustio standardne ribolovne tehnike poput kančenice i prestao odlaziti na pošte od arbuna, fratara ili podlanica, već se posvetio ciljanom ribolovu škrpina inchiku tehnikama.


Jedan od takvih je i Toni Pašeta koji je u jednom od svojih posljednjih ribolovnih izlazaka na more uspio sebi osigurati iznimno dobar ulov.


Zorom do kulfa


– Tog jutra smo pošli na otkrivanje novih pošta po kulfu. Vrijeme je bilo vedro, za moj ukus čak i previše mirno, bez vjetra, čista bonaca.
Oko 8:30 smo prošli preko nekakve grote na 62 metra koja je očito držala ribu i zaustavili se pa spustili Minn kotu, priča nam Toni.


– A onda smo naravno krenuli i sa spuštanjem inchikua. Nakon dva tri dizanja i spuštanja uslijedio je i prvi napad na moj inchiku pa je za pola minuta prva škarpina bila na brodu.


Naravno, sreći nije bilo kraja, odmah je išlo slikanje i naravno vaganje ribe. Odmah se vidjelo da nije bila mala, a vaga je pokazala 1,85 kilograma, nastavlja Toni.


FOTO: PRIVATNA ARHIVA


Male u more


– Spuštam opet u nadi da nije bila jedina na groti i nada se pokazala opravdanom. Kroz možda 10-15 sekundi opet udarac i druga je bila u brodu, ova nešto malo manja od 1,45 kilograma. Nakon toga je palo još 4-5 komada koje nisu bile u mjeri pa smo ih pustili da narastu s idejom da se po njih vratimo za godinu dana.


Štap koji sam u ovom ribolovu koristio je bio X-zoga Black Buster Revo BBX-SFS 6623/PE 2-3/max drag 10 kg, rola Penn Spinfisher 5500, upredenica YGK X-Braid Pentagram 35 lb, shock leader Varivas 35 lb i inchiku Sea Falcon Drain od 250 grama, ispričao nam je Toni Pašeta.