Petak, 24. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

najulov 2024.

Senka Polovina iz okršaja sa zujalicom izašla kao pobjednica!

Autor: Boris Bulić

22.02.2024. 12:12
Senka Polovina iz okršaja sa zujalicom izašla kao pobjednica!

Foto: Osobna arhivaPonovno nam se javila Senka Polovina, članica, sada već kultne grupe Eging – Zadar. Još jednom je imala okršaj sa zujalicom, iz kojeg je, dakako, izašla kao pobjednica.


Stalno na moru


– Ma nema tu neke velike priče. Treba ići na more pa će se nešto i uloviti. Onaj tko sjedi doma u fotelji ili na kauču nikada ništa ne ulovi.


Ja sam skoro svakoga dana na rivi. Jedino kad je baš orkan bure ili juga ili kad pada jaka kiša, onda ne lovim, priča nam Senka.
– Malo kad se dogodi da ništa ne ulovim. Uglavnom se digne par komada po izlasku, koji put manjih, koji put većih, a zaleti se i poneka sipa. Više puta sam ulovila i drhtulju, nastavlja Senka.Panika na kraju


– A toga sam dana izašla već u četiri ure popodne. Sunce je upravo izašlo ispod oblaka, a i kurenat u tom trenu malo pojačao. Bacim svoju DTD Killericu s crvenom crtom i ostavim jer znam da ne tone do dna. Povremeno tek malo skosnem, jer u zadnje vrijeme lignje baš nekako jako sramežljivo uzimaju skosavicu.


I tako sam u jednom trenutku lagano skosnula, a s druge strane lignja meni udari kontru takvu da mi je skoro štap izbila iz ruke. Srce mi je stalo kako je to povuklo. Kreće borba. Metar ja, dva metra ona.


Štap se savio baš kako treba. Upredenica silazi s role, kočnica otkočena i zuji li ga zuji, a podmetača nema. Kako lignja prilazi kraju, meni panika raste.


I evo je, već je vidim, prava zujalica, a u glavi samo panika kako ću je dignuti toliku. I onda bez da išta pita, prilazi mi sestra Zora i sjeda na najbliži kamen, tik do mora.


Tu je čekala dok joj lignja nije došla pod noge, prihvatila je za upredenicu i samo je izvukla. Ide vrištanje, pa fotografiranje, pa s lignjom na vagu koja kaže 1,60 kilograma.