Utorak, 23. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

35 C°

najulov 2024.

Sanio Sejka i ovog puta uspio nasukati lovinu pažnje vrijednu

Autor: Boris Bulić

13.06.2024. 11:50
Sanio Sejka i ovog puta uspio nasukati lovinu pažnje vrijednu

Foto: Osobna arhivaJoš jednom nam se javio Sanio Sejka, pasionirani spinner koji svoje ulove nikada ne ostvaruje slučajno, već su svi rezultat pomnog praćenja situacije na moru. I ovoga je puta uspio nasukati lovinu pažnje vrijednu.


Pljusak promašaja


– Ovaj je ulov ostvaren na domaćem terenu, na Pagu, gdje u 90 posto slučajeva dobivam manje brancine koje, naravno, puštam. I sve do neki dan sam mislio kako na tim terenima niti nema nekog većeg brancina, ali me jedan ozbiljan val i pljusak promašaja u tome razuvjerio, priča nam Sanio.


– Uglavnom, toga dana u prvih nekoliko zabačaja dobivam jednog manjeg brancina i odmah zatim i jednu manju licu. Obje ribe su, naravno, odmah vraćene u more.
A čim sam digao licu prolazi mi onaj raub od neki dan kroz glavu i mislim kako je to sigurno bila mrvu bolja lica. Nastavljam dalje uz obalu kad eto opet onog ozbiljnog vala iza i dva promašaja. Sve se to odvija daleko u samom dometu štapa.


A lovio sam štapom Seika by Tubertini Niro Egi 2.40m #1.8 to #3.5, rolom Daiwa Exceler LT3000-CXH na kojoj je bila upredenica 0.8# s predvezom Seguar FXR 0.205 i na čijem je kraju bio Xorus Patchinko 100, nastavlja Sanio svoju priču.


Riba na boku


– Rek’o evo, došle su lice i to je to.


Mičem se dalje uz obalu kada ono opet fin udarac i promašaj. Tu radim pauzu od nekoliko minuta i opet zabacujem, ali 20 metara dalje i iz drugog napada dobivam ribu.


Siguran kako imam neveliku licu na štapu, flegmatičan i uz još malo popuštanja kočnice da više guštam, zamaram ribu dosta brzo, pogotovo za licu.


Nije mi jasno kako je već na boku tako brzo i tek na dva metra ispred shvaćam kako se ne radi o lici nego o sasvim dobrom branku teškom 2,5 kilograma.