Utorak, 6. lipnja 2023

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

Maslinarska i vinska manifestacija

Najbolji maslinari i vinogradari nagrađeni u Nadinu za iznimnu kvalitetu proizvoda

Autor: Franka Klanac

04.12.2022. 15:06
Najbolji maslinari i vinogradari nagrađeni u Nadinu za iznimnu kvalitetu proizvoda

Foto: Arif SitnicaU Nadinu je sinoć održana 14. po redu „Manifestacija mladih vina i maslinovih ulja“. Osim samog natjecanja za najbolje vino i najbolje ulje, održano je i mnogo popratnog sadržaja.


Čak 174 uzoraka, što bijelog, što crnog mladog vina, poslano je na natjecanje. Šampion u kategoriji crnih mladih vina postao je OPG Stjepan Vučemilović iz Zadra, dok je nagrada za najbolje bijelo vino otišla vinariji Vina otoka Paga , za autohtonu sortu gegić, dok je za najbolju maraštinu nagrada otišla u ruke zadarske vinarije Degarra.


-Sretni smo i ponosni zbog osvojene nagrade, a pogotovo jer smo ju dobili za našu domaću sortu gegić. Ovime smo svima dokazali, a najviše sebi, kako je gegić, vrhunska sorta iz koje se može raditi vrhunsko vino i na tome trebamo ustrajati, jer se radi o baš našoj domaćoj sorti, kazao je Denis Rako vlasnik tvrtke Vina otoka Paga, dodajući kako uz gegić i tradicionalno kvalitetnu maraštinu, imamo fantastične proizvode za pokazati zemlji i svijetu.
Osim vinskih uzoraka, na manifestaciju je poslano 98 uzoraka maslinovih ulja. Šampion u kategoriji maslinovih ulja je OPG Plastić iz Nadina koji je dobio nagradu u dvije kategorije za najbolje maslinovo ulje od sorte oblica  i najbolje mlado maslinovo ulje.


– Ove dvije nagrade su posljedice teškog rada koji je nakon pet godina prepoznat na tržištu. Godina je bila izuzetno izazovna, ali rezultati, kao ni kvaliteta nisu izostali, kazali su predstavnici OPG-a Plastić.


Foto


Maslinarska i vinska manifestacija u Nadinu


avatar

Snimio: Arif Sitnica


04.12.2022. 15:11


Foto: Arif Sitnica