Četvrtak, 30. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

zaštitne mjere

Ministarstvo poljoprivrede objavilo obavijest proizvođačima koštičavog voća!

Autor: Portal ZL

06.03.2024. 13:04
Ministarstvo poljoprivrede objavilo obavijest proizvođačima koštičavog voća!

Foto: Arhiva ZLBreskva, nektarina, marelica i šljiva su već u stadiju cvatnje. Trenutačni vremenski uvjeti praćeni oborinama znatno pogoduju infekciji i širenju bolesti – paleži cvijeta i sušenja rodnih grančica (Monilia laxa).


Stoga bi valjalo, nakon što se smire vremenski uvjeti, provesti zaštitne mjere protiv spomenute bolesti s jednim od dozvoljenih organskih pripravaka: SIGNUM ili SWITCH 62,5 WG ili TELDOR SC 500 ili s nekim drugim prema Fitosanitarnome  informacijskom  sustavu (FIS) dostupnom na web adresi, podsjećaju iz Ministarstva poljoprivrede.


Zaštitne mjere bi bilo dobro ponoviti krajem cvatnje zbog različitoga sortimenta u nasadu . Tada bi valjalo u zaštiti nektarine dodati i neko od dozvoljenih sredstava prema Fitosanitarnome  informacijskom  sustavu (FIS) dostupnom na web adresi protiv štetnika tripsa.
Provedbom zaštitnih mjera nužno se pridržavati uputa proizvođača rabljenoga sredstva za zaštitu bilja! Upozoravamo na urednu popunu evidencijske liste rabljenih pripravaka, kao i na njihovo prikladno zbrinjavanje nakon uporabe!