Utorak, 6. lipnja 2023

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

RIBOLOVNA PROGNOZA

I ribe i liganja ima, ali samo za odvažne i uporne

Autor: Boris Bulić

05.01.2023. 21:34
I ribe i liganja ima, ali samo za odvažne i uporne

Foto: Marko Gracin/NLMeko vrijeme više nalik jesenskom nego zimskom se nastavlja. U tjednu koji je pred nama dominirat će vjetrovi južnih smjerova koji će nam već za vikend donijeti kišu. A ta će nam ciklona svojim burnim repovima donijeti i mali pad temperature.


Ukratko, vrijeme baš i nije idealno za slaganje nekih ribolovnih planova.


A oni koji se unatoč lošem vremenu odluče za ribolov, neće proći loše. Dapače, riba je zbog još uvijek visokih temperatura dosta aktivna, tako da se u kratkom vremenu može ostvariti pristojan ulov.
Spinneri se mogu nadmetati s brancinima, šarunima i strijelkama, dok panulaši, pazeći naravno na razorne vjetrovite udare, mogu s lakoćom naći svoje careve, ali i velike lice koje se još uvijek zadržavaju u plićim slojevima.


Udičari će uspješno naći podlanice koje su u svojim migracijama i ove godine na istim pozicijama u istoj količini, s tim da treba računati i s povremenim kapitalnijim ulovima za koje bi trebalo biti u pripravnosti s taktički odabranom opremom.


Liganja ima i sve su veće, s tim da valja naglasiti kako su ćudljivije nego inače, tako da ih najuspješnije love zapravo samo oni najuporniji.