Subota, 15. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Suradnja glazbenika

The Bastardz i Zdenka Kovačiček lansirali novu pjesmu: 'Prava funky stvar za disco klubove'

Autor: S.M.

07.02.2023. 10:36
The Bastardz i Zdenka Kovačiček lansirali novu pjesmu: 'Prava funky stvar za disco klubove'

Foto: Promo

Funk groove savršena je platforma za Zdenkin sjajni vokal u ulozi “Mame Funky”“Mama Funky” nova je pjesma grupe The Bastardz u kojoj im se pridružila Zdenka Kovačiček.


Funk groove iza kojeg stoje Damir Šomen na bubnju i Alen Sveto na basu uz ostatak stalne ekipe, Gojka Tomljanovića na klavijaturama, Yweka Ivicu Premelča na saxu, pjevačicu Tashu Natašu Petrić i Jexa na gitari, klavijaturama i rap vokalu, savršena je platforma za Zdenkin sjajni vokal u ulozi “Mame Funky”.


“Ideja o duetu sa Zdenkom postoji već duže vrijeme, ali su se tek nedavno stvari “poklopile” i rezultat je pred nama. ‘Mama Funky’ je najnovija pjesma grupe Bastardz u kojoj se kao glavni vokalni solist pojavljuje Zdenka Kovačiček, prava ‘Mama Funky’!
S obzirom na vrstu muzike kojom se bavimo i Zdenka i mi, bilo je samo pitanje vremena kad će se realizirati neka suradnja”, ispričao je šef Bastardza Zoran Jex Jaeger.


“Grupa The Bastardz su moji stari frendovi, s njima sam surađivala davne 2000. godine kada sam pobijedila na Zagrebačkom festivalu pa smo u nekoj odličnoj jazz varijanti svirali ‘Vrati se u moje dane’ i još neke druge stvari. To je zapravo grupa koja oduvijek njeguje taj svoj prepoznatljivi stil, a to je funk, jazz/rock, funky/rock.


Vrhunski glazbenici koji čine grupu The Bastardz još uvijek su u vrhu svog stvaranja, u vrhu kvalitete i zato mi je ta suradnja posebno draga”, izjavila je Zdenka Kovačiček.


“Jex je napisao odličnu stvar koju je idealno prilagodio meni. Ima dobar groove i baš je prava funky stvar za disco klubove, na nju će se moći odlično plesati.”, rekla je Zdenka te nastavila: “U ovoj pjesmi, osim što pjevam, Jex i ja repamo i sigurno ćete se osjećati fantastično slušajući i plešući na nju u nekom disco klubu.”


Ovu funky pjesmu, prati i funky spot koji potpisuje legendarni Radislav Jovanov Gonzo, a prema Zdenki kada ga pogledate “past ćete na leđa”, stoji u priopćenju.


Za funky styling i funky šešire Zdenke Kovačiček zaslužni su Stasha Hats by Staša Čimbur.