ponedjeljak, 20. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Obiteljska dramska serija

U Gorskom kotaru ovih je dana počelo snimanje nove HRT-ove dramske serije »Gora«

Autor: Sandy Uran

01.06.2023. 09:18
U Gorskom kotaru ovih je dana počelo snimanje nove HRT-ove dramske serije »Gora«

Foto: HRT

Za snimanje su odabrane atraktivne lokacije u Sungeru i okolici MrkopljaU koprodukciji Hrvatske radiotelevizije (HRT) u Gorskom kotaru ovih je dana počelo snimanje nove dramske serije »Gora« u trajanju od 22 epizode, a čije se prikazivanje očekuje na jesen, doznajemo od tima s HRT-a.


U priopćenju je navedeno da je »Gora« obiteljska dramska serija čiji su likovi pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS). U svakoj epizodi junaci »Gore« krenut će u novu potragu i nekoga spasiti.


U prirodi Gorskog kotara, u slikovitom mjestašcu obiteljski je hotel u kojem žive i rade glavni junaci serije. Sa susjedima i suradnicima u prijateljskim su, poslovnim ili ljubavnim odnosima, a spokoj ili nesuglasice staju čim se netko nađe u nevolji. Jer oni su tim hrabrih spašavatelja GSS-a, predanih svojem pozivu.

U uzbudljivim akcijskim scenama uz glumce i kaskadere su i profesionalni spašavatelji, pripadnici HGSS-a.


Glavne uloge tumače Kristijan Petelin, Sandra Lončarić, Ugo Korani, Dinka Vuković, Jasmin Mekić, Lucija Rukavina, Barbara Nola, Aleksandar Cvjetković, Romina Tonković, mladi glumci i glumice uz bok iskusnim kolegicama i kolegama.


Za snimanje su odabrane atraktivne lokacije u Sungeru i okolici Mrkoplja, a čim vrijeme dopusti ekipa će zaći dublje u šume Gorskog kotara, penjati se uz litice, spuštati u špilje i provalije, ploviti kanuima, podići motornog zmaja i helikopter.


Snimanje će potrajati do kraja ljeta. Scenaristice »Gore« su Maja Pek-Brunjes i Dora Šustić, uz njih Daria Stilin i Rene Gallo, direktor fotografije je Ivan Zadro, seriju režiraju Mladen Dizdar, Aldo Tardozzi i Tomislav Rukavina. Producenti »Gore« su Danijel Pek i Katarina Prpić iz Antitalenta, navedeno je u prispjelim materijalima.