ponedjeljak, 25. rujna 2023

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Femme nouvelle festival

Tia, Nela, Sara Renar i Nika Turković osvojile publiku u Ljetnom vrtu Vintagea

Autor: Portal Novilist.hr

09.06.2023. 13:21
Tia, Nela, Sara Renar i Nika Turković osvojile publiku u Ljetnom vrtu Vintagea

Foto: Filip Bušić

Izvele su svoja autorska djela, ali i dale posvetu nekim od velikih ženskih glazbenih imenaČetvrto izdanje Femme nouvelle festivala okupilo je četiri odlične glazbenice i u prepunom Ljetnom vrtu Vintage Industrial Bara publika je uživala u odličnoj atmosferi, savršenim izvedbama i nevjerojatnoj ženskoj energiji.


Sara Renar, Nika Turković, Nela i Tia izvele su svoja autorska djela, ali i dale posvetu nekim od velikih ženskih glazbenih imena.


Foto: Filip Bušić


U odličnoj atmosferi uživala je mnogobrojna publika, među kojom su se našla i brojna poznata imena, kao i glazbenice koje su sudjelovale na proteklim izdanjima. Anja Papa i Luka Vidović, kao predstavnici pocket palme, članovi benda Baby Babilon, voditeljica Ana Radišić, Vlaho Arbulić, i brojni drugi došli su podržati projekt Femme nouvelle koji je ove godine nagrađen i nagradom Porin.


Foto: Filip Bušić


Foto: Filip Bušić
Tia Miljanović i Nela Đinđić (Croatia Records) predstavnice su ovogodišnje kompilacije projekta Femme nouvelle na kojoj se nalaze njihovi singlovi “To nismo mi” i “Nebo gori”, Nika Turković sudjelovala je na drugom izdanju, a ove je godine došla predstaviti svoj prvi album “11” koji je izašao početkom godine. Sara Renar, jedno je od najpoznatijih kantautorskih imena i ove je godine proslavila deset godina karijere, a sudjelovala je i na prvom, originalnom izdanju projekta.


Femme nouvelle festival održava se povodom objave četvrte po redu kompilacije kojoj se ove godine, po prvi puta, domaćim kantautoricama pridružuju i glazbenice iz regije. Na Femme nouvelle vol. 4 sudjeluju Konstrakta (Universal Music), Miach (Aquarius Records), Tara Thaller (Aquarius Records), Tia (Aquarius Records), Ether (Basic & Rough), Anna Moor (Intek Music), Nela (Croatia Records), Macha Ravel (Bassivity DIgital) i Dina Jashari. Digitalna kompilacija izašla je jučer, a uskoro stiže i fizičko izdanje, stoji u priopćenju Aquarius Recordsa.